*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αριστοτέλους θεωρία

Περί των ηθικών και των διανοητικών διαφορών των ανθρώπων


Συγγραφή: ·Παναγιώτης Α. Αγιοσοφίτης
Έκδοση: Οκτώβριος 2012 από "Νομική Βιβλιοθήκη"
Σελ.:120 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-562-018-9


Θέμα: "Αριστοτελική φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική"

Με την παρούσα έκδοση δημοσιεύεται η διδακτορική διατριβή του Π. Αγιοσοφίτη (1849-1928), την οποία εκπόνησε και υποστήριξε στο φημισμένο γερμανικό πανεπιστήμιο της Ιένας το 1885. Η ενδιαφέρουσα, γραμμένη στην καθαρεύουσα της εποχής, μελέτη, που ερείδεται στα αριστοτελικά κείμενα, διαρθρώνεται σε δύο μείζονα τμήματα, όπου στο μεν πρώτο ο συγγραφέας πραγματεύεται τις διαφορές εν γένει των ανθρώπων (όπου και αντιπαρατίθενται μεταξύ άλλων αφενός οι "καλοί καγαθοί", οι "επιεικείς" και αφετέρου οι "πολλοί" και οι "φαύλοι"), στο δε δεύτερο τμήμα το οποίο τιτλοφορείται "Διαφοραί ιδιαιτέρων τάξεων" περιγράφονται οι ηθικές και διανοητικές ιδιότητες των τριών της ηλικίας βαθμίδων (νεανική, πρεσβυτική, ανδρική), καθώς και οι κατά τον Αριστοτέλη ηθικές και διανοητικές διαφορές ανδρός και γυναικός.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας