*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ελληνοτουρκική διαφορά επί της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και οι προβληματισμοί παραπομπής προς επίλυσής της ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου

Γεωγραφική δικαιοσύνη ή δικαστικός συμβιβασμός


Συγγραφή: ·Κωνσταντίνος Π. Χορτάτος
Έκδοση: Οκτώβριος 2012 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:216 1, ISBN: 960-15-2574-2


Θέμα: "Ιδιωτικό διεθνές δίκαιο" "Διεθνές δίκαιο "

Κατά την ανάπτυξη των εις το βιβλίο αυτό αναφερομένων θεμάτων, σπουδαίο ρόλο έπαιξε η ανάλυση, ερμηνεία και εφαρμογή των σχετικών με την περί υφαλοκρηπίδας διατάξεων της Συμβάσεως της Γενεύης του 1958, καθώς και εκείνης της περί του Δικαίου της Θαλάσσης Συμβάσεως του 1982, αλλά και τα πορίσματα της νομολογίας και διεθνούς πρακτικής τα συνδεόμενα με το νομικό καθεστώς των νήσων, νησίδων και βραχονησίδων και της επιδράσεως αυτών όσον αφορά τα όρια της τε χωρικής θαλάσσης, της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και της υφαλοκρηπίδας.
Το βιβλίο αυτό καθίσταται χρήσιμο όχι μόνο για τους ασχολουμένους με την επιστήμη του διεθνούς δικαίου και τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, αλλά γενικότερα για τους σπουδαστές των νομικών και πολιτικών επιστημών και τους αξιωματούχους των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό τον οποίο διαφωτίζει με την ελληνοτουρκική αυτή διαφορά της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και για τους κινδύνους τους οποίους εγκυμονεί για τα ελληνικά συμφέροντα η συνέχιση της μη επίλυσης αυτής.

(2011) Η πολιτική του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων και το μέλλον του Οργανισμού αυτού ως ένα νέο βήμα στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2009) Το διεθνές δίκαιον και ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2007) Ατομική ποινική ευθύνη για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εφαρμογή των παγκόσμιας δικαιοδοσίας για την δίωξη αυτών, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2006) Human Rights and World Legal Order, Second Revised Edition, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2006) Εισαγωγή στο σύγχρονο διεθνές δίκαιο και το πρόβλημα των σχέσεων μεταξύ διεθνούς και εσωτερικού δικαίου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2005) Η Αμερικανική επέμβαση εναντίον του Ιράκ τον Μάρτιο 2003, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2004) Τα Ηνωμένα Έθνη και οι διεθνείς μηχανισμοί εφαρμογής του προγράμματος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2003) Το νέο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο των ενόπλων συγκρούσεων και τα εγκλήματα πολέμου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2003) Διεθνής τρομοκρατία. Παγκόσμιος απειλή εναντίον της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας., Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2001) Το νομικόν καθεστώς των νήσων υπό το νέον της θαλάσσης διεθνές δίκαιον, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1999) Τα Ηνωμένα Έθνη και η ίδρυσις διεθνούς ποινικού δικαστηρίου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1999) Individual Criminal Responsibility for Human Rights Atrocities in International Criminal Law and the Creation of a Permanent International Criminal Court, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1998) Η άσκησις του δικαιώματος της αμύνης και ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1997) Το νέον διεθνές δίκαιον και η εξάλειψις των διακρίσεων εναντίον των γυναικών, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1993) International Law and Crimes of Terrorism against the Peace and Security of Mankind, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1988) Πυρηνικά όπλα και διεθνές δίκαιον, Σάκκουλας Αντ. Ν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας