*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δικαιοσύνη

Ένας κορυφαίος θεσμός με σαθρά θεμέλια στο στάδιο της αφερεγγυότητος και της παρακμής


Συγγραφή: · Πάνος Α. Κρίκης
Έκδοση: 2011 από "Κουλτούρα"
Σελ.:198 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8431-42-5


Θέμα: "Αρθρογραφία" "Δικαιοσύνη"

Ένα δημοσίευμα στα "Πολιτικά θέματα", (τεύχος 1442/19-11-2004) με τον τίτλο "κλιμάκιο Δικαστών υπό τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο", με άκρως ενδιαφέρον δικαστικό και συνάμα κοινωνικοπολιτικό θέμα, αποτέλεσε το έναυσμα και κέντρισε το ενδιαφέρον μου να καταπιαστώ με επίμονη προσπάθεια και συστηματικά με τη "Δικαιοσύνη", το νομικό δηλαδή σύστημα, με το οποίο η Ελλάδα εφαρμόζει και απονέμει το δίκαιο, τους συνακόλουθους θεσμούς, τους λειτουργούς, - όπως τα Δικαστήρια -, τους δικαστάς, τους δικηγόρους κ.λπ. Έγραψα την 1/12/2004 ένα αποκαλυπτικό κείμενο με θέμα: "Δικαιοσύνη". Το εν λόγω κείμενο δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Από τη δημοσιοποίηση αυτού του κειμένου πέρασαν έξι χρόνια και στο μεσολαβήσαν αυτό χρονικό διάστημα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα, πρόσθετα, αποκαλυπτικά, συνταρακτικά και με ηθική βρωμιά και κατάπτωση στοιχεία, για παραδικαστικά κυκλώματα, παραβάσεις καθήκοντος εισαγγελέων και δικαστών, παράνομες δραστηριότητες δικαστών, αργοπορία στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων που ισοδυναμεί με άρνηση απονομής Δικαιοσύνης, έκδοση δικαστικών αποφάσεων που αντιβαίνουν στους νόμους και στο δίκαιο, ευτελισμός της Δικαιοσύνης, "της πιο ωραίας λειτουργίας της ανθρωπότητος" κατά τον Βολταίρο και "της κοινής πηγής όλων των αρετών" κατά τον Αριστοτέλη. Αυτά τα νέα στοιχεία δεν ήταν δυνατόν να τα προσπεράσω απαρατήρητα, χωρίς την απαιτούμενη κριτική επεξεργασία, προσθέτοντας ό,τι απαιτείται, ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς κενά η μελέτη, για την οποία γίνεται λόγος πιο πάνω.

Έτσι, προέκυψε το ανά χείρας βιβλίο, που "αγγίζει" τον θεσμό της Δικαιοσύνης από κάθε οπτική γωνία και παραδίδεται στον αναγνώστη για μελέτη, προκειμένου να συνάγει τα συμπεράσματα του.
[...]

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)

(2009) Η ελληνικότητα της Μακεδονίας, Κουλτούρα

(2006) Καστοριά, Κουλτούρα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας