*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πόλεμοι Αιτωλών, Μακεδόνων, Ρωμαίων για την κυριαρχία στον ελλαδικό χώρο (220-167 π.Χ.)


Συγγραφή: · Κωνσταντίνος Ι. Κοτσίλης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2012 από "Μυρμιδόνες"
Σελ.:468 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-551-005-7


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία"

Από το τελευταίο τέταρτο του 3ου αιώνα π.Χ., στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, εντείνεται η πολεμική αναταραχή σε Δύση και Ανατολή. Στον ελλαδικό χώρο τα ισχυρότερα κράτη, το βασίλειο της Μακεδονίας και η Αιτωλική Συμπολιτεία, έχουν αποδυθεί σε έναν αδυσώπητο ανταγωνισμό. Η Ρώμη, παρά το γεγονός ότι η μέχρι τελικής εξόντωσης σύγκρουση με την Καρχηδόνα δεν είχε ακόμη κριθεί, δεν θα χάσει την ευκαιρία να αναμειχθεί στα ελληνικά πράγματα. Οι συνακόλουθες πολεμικές συγκρούσεις οδήγησαν στον διαμελισμό της Μακεδονίας και ουσιαστικά στην περαιτέρω επικράτηση των Ρωμαίων επί των Ελλήνων.

Μέσα από την ανάκληση των συχνά δραματικών γεγονότων σκιαγραφούνται σελίδες της ιστορίας, ενίοτε όχι ιδιαίτερα γνωστές, όπως οι δηώσεις του Δίου, της Δωδώνης και του Θέρμου, η πολιορκία των Φθιωτίδων Θηβών, η πολιορκία του Εχίνου, η μάχη των Κυνός Κεφαλών, το συνέδριο της Κορίνθου, η μάχη των Θερμοπυλών, η μάχη της Μαγνησίας, η πολιορκία της Αμβρακίας, η σφαγή της Υπάτης, η πολιορκία της Αλιάρτου, η μάχη της Πύδνας. Με οδηγούς αρχαίους ιστοριογράφους, αλλά και νεότερους ιστορικούς, επιχειρείται μια αναδίφηση αυτής της ιστορικής περιόδου για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται αυτό που έγραψε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, δηλαδή εάν "όλα έπρεπε να γίνουν όπως έγιναν".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας