*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η γη που μας εγέννησε

Μυθιστόρημα


Συγγραφή: · Ανδρέας Ονουφρίου
Έκδοση: 2007 από "Εκδόσεις Επιφανίου"
Σελ.:662 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9963-666-60-4


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα" "Κυπριακή πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Αγαπητέ μου Ονουφρίου,

Ευχαριστώ θερμά για το εξαίρετο μυθιστόρημά σου "Η Γη που μας εγέννησε". Το διάβασα με αδιάπτωτο ενδιαφέρον, και ξανάζησα στις σελίδες του όλα εκείνα που συνθέτουν τις πρόσφατες τραγικές περιπέτειες του νησιού μας. Στις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύεις, πράγματι, την ιστορία της δίδεις τις ανθρώπινες διαστάσεις της, και συναρπάζεις με τον εαύσθητο και παλμώδη λόγο σου. Παράλληλα με την ανέλιξη του μύθου και την καθαρή διαγραφή των χαρακτήρων των ηρώων σου, αναπτύσσεις ιδέες, σκέψεις και αισθήματα, που έχουν διαχρονικό χαρακτήρα και δίδουν το βαθύτερο πνεύμα των ανθρωπιστικών και εθνικών αγώνων όλων των εποχών. Είναι εκπληκτική η αριστοτεχνική διαγραφή των χαρακτήρων, η ψυχογραφική ανάλυση των ηρώων σου και η δύναμη και η παραστατικότητα με την οποίαν δίδεις τα αισθήματα της συντριβής, του πόνου, της απόγνωσης, που δοκίμασαν οι ανθρώποι μας κάτω από τις τραγικές συνθήκες του εμφύλιου και της βάρβαρης τούρκικης εισβολής. Αυτή η ανθρώπινη διάσταση της ιστορίας, που τόσο άνετα προσφέρεις στο βιβλίο σου, δίδει μια σφαιρική εικόνα των γεγονότων και ενημερώνει υποβλητικά τον αναγνώστη, καλύτερα από ένα ιστορικό κείμενο. Πέρα όμως από όλα αυτά, το βιβλίο μαρτυρεί ακριβή και αντικειμενική γνώση των γεγονότων, βαθιά κρίση για τα αίτια που τα προκάλεσαν και απαρασάλευτη πίστη στις ανθρώπινες αξίες και τα ανώτερα ιδεώδη της ζωής. Το μυθιστόρημα σου είναι το σύγχρονο έπος της Κύπρου. Πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Κύπριοι και όλοι, γενικά οι Έλληνες, για να δουν - πέρα από την ιστορία - την ανθρώπινη πτυχή του προβλήματος. Σε συγχαίρω θερμότατα τόσο για τις αφηγηματικές αρετές του βιβλίου σου, όσο και για τις ανθρωπιστικές ιδέες και τα γνήσια δημοκρατικά αισθήματα, που ευκαιριακά, αναπτύσσεις μ' ένα μεστό λογοτεχνικό λόγο και πλούτο εκφραστικών μέσων και μυθιστορηματικών ευρημάτων, τα οποία όμως δεν απομακρύνουν καθόλου από την ιστορική πραγματικότητα.

Με εξαιρετική εκτίμηση και αγάπη
Ν. Κρανιδιώτης (23.8.1990)

(2015) Μεταποικιακές ιστορίες, Φαρφουλάς

(2010) Βάζο με αγκάθια, Εκδόσεις Επιφανίου

(2009) Η καρδιά της λύκαινας, Εκδόσεις Επιφανίου

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας