*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοινωνικός διάλογος και εργοδοτικές οργανώσεις

Από τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων στην ηγεμονία των «αγορών»


Συγγραφή: · Βάλια Αρανίτου
Έκδοση: Ιανουάριος 2013 από "Σαββάλας"
Σελ.:256 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-493-221-7


Θέμα: "Εργασία" "Κράτος"

Ο κοινωνικός διάλογος υπήρξε μια σημαντική παρέμβαση για τη σχέση κράτους, κεφαλαίου και εργασίας, η οποία θεωρήθηκε θεμέλιο της διαδικασίας εξευρωπαϊσμού σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Σηματοδότησε σε μεγάλο βαθμό τη σταδιακή εγκατάλειψη του μοντέλου του «κοινωνικού κορπορατισμού», που καθόριζε τις σχέσεις κεφαλαίου - εργασίας τις προηγούμενες δεκαετίες. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η συγγραφέας πρόσφατα διαφαίνεται η αντικατάστασή του από ένα είδος «διαβουλευτικού κορπορατισμού» στο υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης και δομές εξαρθρωμένου πλουραλισμού στο μέσο και χαμηλό.

Το βιβλίο με σαφή και εξαντλητικά τεκμηριωμένο τρόπο και με γνώμονα τη διεθνή προβληματική απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν από τις συνέχειες και τις ασυνέχειες ανάμεσα στον κοινωνικό διάλογο και το σύστημα κοινωνικής εκπροσώπησης που προηγήθηκε από τη μια, και εκείνο που διαφαίνεται ότι εγκαθίσταται από τις πρόσφατες εξελίξεις από την άλλη. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη δείχνει ότι στη χώρα μας η εδραίωση του κοινωνικού διαλόγου ανάμεσα στις εργοδοτικές οργανώσεις και το κράτος, στο πεδίο χάραξης πολιτικής, διαμόρφωσε τους όρους για τη βαθμιαία ηγεμόνευση των εργοδοτικών αιτημάτων και στρατηγικής. Ωστόσο, στη συνάφεια της κρίσης παρατηρείται απόκλιση συμφερόντων στο εργοδοτικό στρατόπεδο που απομακρύνει τους
μεγάλους από τους μικρούς και μεσαίους εργοδότες, η οποία ενδεχομένως, να σημαίνει και το τέλος του κοινωνικού διαλόγου, τουλάχιστον στη χώρα μας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας