*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα πρόσωπα της νέμεσης

Διερευνητική ζωγραφική στους δρόμους της Αθήνας


Συγγραφή: · Στεφανία Σάμψων
Μετάφραση: ·Βίκυ Χρυσικού
Ζωγραφική επιμέλεια: · Στεφανία Σάμψων
Έκδοση: Ιούνιος 2012 από "Σάμψων Στεφανία"
Σελ.:58 (29χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 618-80054-0-Χ


Θέμα: "Ζωγραφική " "Φτώχεια"

Το βιβλίο "Τα πρόσωπα της νέμεσης" προκαλεί τον κόσμο της τέχνης να δεχτεί τον εικαστικό σαν συμμέτοχο και παρατηρητή ενός ευρύτερου κόσμου. Εκεί όπου ο καλλιτέχνης ασκεί εικαστικό ρεπορτάζ κάνοντας ψυχολογική ενδοσκόπηση.

Η Στεφανία Σάμψων το πετυχαίνει ακούγοντας και καταγράφοντας τις μαρτυρίες των νεόφτωχων και άστεγων καθώς τους ζωγραφίζει επί τόπου σε κάποιο δρόμο της Αθήνας, σε μια Ελλάδα που βρίσκεται μέσα σε οικονομική και κοινωνική θύελλα. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά πορτραίτων από ακουαρέλα, που αποτυπώνουν την μοναδικότητα και τον πόνο του συγκεκριμένου ανθρώπου, με κείμενο που καταγράφει της δηλώσεις του, τεκμηριώνοντας αυτά που βλέπει η ζωγράφος. Το βιβλίο είναι απολύτως σχετικό με την οικονομική κρίση και αποκαλύπτει τις συνέπειες στον άνθρωπο, από τη ματιά μιας γυναίκας εικαστικού που εστιάζει το βλέμμα της στο πεζοδρόμιο. Το βιβλίο είναι το προσωπικό ντοκουμέντο της Στεφανίας Σάμψων που αμφισβητεί τις στερεότυπες αξίες του καλλιτεχνικού κόσμου και τις κοινωνικές προκαταλήψεις, εμπνέοντας καινούργια ματιά στην πραγματικότητα.

(2012) The Faces of Nemesis, Σάμψων Στεφανία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας