*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χαρίλαος Περπέσας, Συμφωνία του Χριστού


Μετάφραση: ·Έλενα Γρηγορέα
Επιμέλεια: · Γιάννης Σαμπροβαλάκης
Σύνθεση: ·Χαρίλαος Περπέσας
Έκδοση: Φεβρουάριος 2013 από "Κέντρο Ελληνικής Μουσικής"
Σελ.:142 (31χ23), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 979-0-9016000-9-6


Θέμα: "Παρτιτούρες"

Η προετοιμασία της παρούσας - πρώτης - έκδοσης της "Συμφωνίας του Χριστού" του Χαρίλαου Περπέσα, ενός εκ των σημαντικότερων συμφωνικών έργων του ελληνικού ρεπερτορίου, υπήρξε εξαιρετικά χρονοβόρα και πολύπλοκη. Το τελικό χειρόγραφο του συνθέτη δεν σώζεται και έτσι έπρεπε να ανασυσταθεί η παρτιτούρα από τα μεμονωμένα μέρη των οργάνων της ορχήστρας, όπως αυτά είχαν σχεδιαστεί από μουσικό αντιγραφέα για τις ανάγκες της πρώτης εκτέλεσης. Αντίγραφο αυτού του μουσικού υλικού μάς διέθεσε ευγενικά ο μουσικός παραγωγός της εταιρείας "Φόρμιγξ" κύριος Χρήστος Τσενές, ο οποίος στο παρελθόν το είχε λάβει με τη σειρά του από την εκλιπούσα Ελεονώρα Περπέσα-Μahnken, κόρη του συνθέτη, με την ευχή το έργο να ξαναβρεί το δρόμο του προς τις αίθουσες συναυλιών. Επικουρικά χρησιμοποιήθηκε μία ελλιπής και δυσανάγνωστη χειρόγραφη παρτιτούρα της πρώτης γραφής του έργου, η οποία φυλάσσεται στο ίδρυμα Paul Sacher στη Βασιλεία της Ελβετίας, αντίγραφο της οποίας είναι διαθέσιμο σε μορφή μικροφίλμ στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη". Χωρίς ωστόσο την παραγγελία του νέου μουσικού υλικού από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και χωρίς την αρωγή της οικογένειας του συνθέτη, η έκδοση του έργου δεν θα είχε πραγματοποιηθεί. Τέλος, χωρίς την άδεια του Αρχείου της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης για τη δημοσίευση των σχετικών τεκμηρίων, η έκδοση θα ήταν φτωχότερη. Η πρώτη παρουσίαση της ανά χείρας εργασίας έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ.

Γιάννης Σαμπροβαλάκης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας