*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Όταν ο Ιπποκράτης συναντά... τη Θέμιδα

Ιατρονομικά


Συγγραφή: · Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος
Έκδοση: Φεβρουάριος 2013 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:111 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-2610-8


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Αφήγημα" "Ιατρική - Δίκαιο και νομοθεσία "

Στόχος του καθηγητή Μουτσόπουλου ήταν και είναι η δημιουργία σωστών γιατρών και ερευνητών μέσα από τη διαδικασία της εκπαίδευσης και της έρευνας. Αυτό έχει μεταφραστεί μέχρι σήμερα με περισσότερες από πεντακόσιες δημοσιεύσεις πρωτότυπης επιστημονικής έρευνας σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με πολλές διεθνείς διακρίσεις και με πλειάδα μαθητών του γιατρών, που επανδρώνουν τα νοσοκομεία, τις ιατρικές σχολές και τα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

"Ο συγγραφέας κατορθώνει να προσεγγίσει το ζήτημα της ιατρικής ευθύνης από πολλαπλή σκοπιά: ιατρική, νομική και ανθρώπινη. Στο πλαίσιο μιας ενδιαφέρουσας μυθιστορηματικής αφηγήσεως με ήρωα τον Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, διαπρεπή δικηγόρο, ειδικευμένο σε θέματα ιατρικού σφάλματος, προχωρεί σε μια συγκριτική παρουσίαση του θέματος της ιατρικής ευθύνης στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ μέσα από την παράθεση "ζωντανών" παραδειγμάτων της καθημερινής ιατρικής και νομικής πράξης".
Απόστολος Σ. Γεωργιάδης (Ακαδημαϊκός)

"Ένα καλογραμμένο αφήγημα, θεμελιωμένο τόσο στην ιατρική εμπειρία των συγγραφέων του, όσο και στη γνώση του ανθρώπινου πόνου, την ώρα που ο ασθενής δεν μπορεί να γίνει γιατρός του εαυτού του και δεν ψάχνει γιατρό αλλά δικηγόρο για να αυτοθεραπευθεί. "Η συγχώνευση νομικής, ιατρικής και λογοτεχνίας παράγει ένα διδακτικό, ρεαλιστικό έργο. Στήνεται μια υπέροχη ιστορία, με επιχειρηματολογία και πειστικά βήματα, που δεν αδικεί μεροληπτικά καμία πλευρά, αλλά εξωλογοτεχνικά μας πείθει για το ανεκτίμητο δώρο της ύπαρξης και της υγείας".
Τέτα Δούμα-Σάρρα (Φιλόλογος)

"Το πόνημα εύστοχα αποκαλύπτει το θλιβερό σχίσμα στις σχέσεις ιατρού - ασθενούς ως τη θεμελιώδη αιτία που οδηγεί το λειτουργό της υγείας να σύρεται διωκόμενος, άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως, στο ναό της Θέμιδος.

"Η πλοκή των διηγήσεων, σκέψεων, στοχασμών επιτυγχάνει άριστα το στόχο των συγγραφέων: να ενεργοποιήσει τις χορδές του χρέους μας για να διακηρύξουμε "αρκετά πια"! Είναι ανάγκη να θυμηθούμε πως η Ιατρική είναι διακονία και υποχρέωση, όχι δικαίωμα".
Χαράλαμπος Ρούσσος (Ακαδημαϊκός)

(2012) Στιχουργήματα του , Καπόν

(2012) Ο γηπόνος, Καπόν

(2011) Ελληνικό "σύστημα"... υγείας, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2010) Μικρές ιστορίες... μακράς πορείας, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2010) Εγκυκλοπαίδεια αυτοάνοσων νοσημάτων, Καπόν

(2010) Οδηγός για κλινική εξέταση, Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας

(2009) Απόψεις..., Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2009) Οδοιπορικό για τη γνώση, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2007) Ρευματολογία Harrison, Παρισιάνου Α.Ε.

(2006) Το ρευματοειδές πόδι, Παρισιάνου Α.Ε.

(2006) Harrison εσωτερική παθολογία, Παρισιάνου Α.Ε.

(2003) Cecil βασική παθολογία, Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας

(2003) Cecil βασική παθολογία, Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας

(2000) Παθολογική φυσιολογία, Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας

(1993) Σύγχρονη παθολογία, Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας

(1990) Ανοσολογία, Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας

() Βασικές αρχές παθοφυσιολογίας, Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας