*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι τοίχοι γράφουν ιστορία

Συνθήματα, ζωγραφιές και γκράφιτι στην Κύπρο 1892-2012


Συγγραφή: · Φίλιππος Στυλιανού
Έκδοση: Δεκέμβριος 2012 από "Αιγαίον"
Σελ.:157 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9963-718-01-9


Θέμα: "Γκράφιτι" "Πολιτική - Ιστορία - Κύπρος"

[...] Ο Φίλιππος Στυλιανού έχει καταγράψει με τη φωτογραφική του μηχανή το 1981 στο βιβλίο του, "Πολιτικές τοιχογραφίες της Κύπρου 1955-1981", δεκάδες συνθήματα που αποτυπώνουν το πολιτικό κλίμα της τελευταίας περιόδου της Αγγλοκρατίας στην Κύπρο και των δύο πρώτων δεκαετιών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήταν ένα ευρηματικό και πρωτοποριακό βιβλίο που έτυχε της ανάλογης αναγνώρισης από το αναγνωστικό κοινό. Σήμερα, τρεις δεκαετίες αργότερα, ο Φ. Στυλιανού επανέρχεται με την παρούσα έκδοση, "Οι τοίχοι γράφουν ιστορία". Είναι ένα βιβλίο εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς με την παρακολούθηση της κυπριακής πολιτικής τοιχογραφίας διαπιστώνονται και τεκμηριώνονται οι κοινωνικές αλλαγές, οι πολιτικοί προβληματισμοί, οι δημογραφικές διαφοροποιήσεις, οι μεταμορφώσεις του αστικού τοπίου σε έναν κόσμο με εντελώς νέα χαρακτηριστικά, στην εποχή του διαδικτύου, της ευρωπαϊκής πολιτικής ενοποίησης και του παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος, με μόνη αμετακίνητη σταθερά το άλυτο εθνικό πρόβλημα. Δεν πρόκειται για μια "συμπληρωμένη επανέκδοση" του πρώτου βιβλίου του Φίλιππου Στυλιανού του 1981: Οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες όπως και η σύνθεση του κυπριακού πληθυσμού έχουν αλλάξει εντελώς και αυτές οι αλλαγές ήταν μοιραίο να επηρεάσουν και το πινέλο και την μπογιά των "τοιχογράφων". Σήμερα, όταν τα "μέσα κοινωνικής δικτύωσης" παρέχουν απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας, τα συνθήματα στους τοίχους που εμφανίζονται ακόμη -έστω γραμμένα με σπρέι- αποτελούν την επιβίωση ενός τρόπου έκφρασης μιας άλλης, μακρινής, πλέον, εποχής. Παράλληλα, ο συγγραφέας συνοδεύει τις φωτογραφίες των συνθημάτων με μια συνοπτική πολιτική ιστορία της Κύπρου των τελευταίων δεκαετιών, απαραίτητη για τον αναγνώστη. Είναι ένα βιβλίο - εργαλείο για τον μελετητή της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου κι ένα δημιουργικό ανθολόγιο της ανυπόγραφης, καθοδηγούμενης ή πηγαίας και ευρηματικής, και κατά κάποιο τρόπο δημώδους, "πολιτικής τοιχογραφίας" της εποχής μας.

(από τον πρόλογο του Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας