*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελλήνων πολιτεία

Άμεση διαδραστική δημοκρατία: Η ουτοπία της αριστεροδεξιάς αντιπαράθεσης και η οικονομική κρίση


Συγγραφή: · Παντελής Γεωργογιάννης
Έκδοση: Απρίλιος 2013 από "Διάδραση"
Σελ.:920 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9541-87-9


Θέμα: "Δημοκρατία"

Με την παρούσα έρευνα επιχειρείται μια περαιτέρω αποσαφήνιση εννοιών και διαδικασιών των υπαρχόντων πολιτικών συστημάτων, μέσα από την οποία και με βάση την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία προκύπτουν δύο κατηγορίες πολιτικών διαδικασιών, οι "ολιγαρχικές-συγκεντρωτικές" και οι "δημοκρατικές-αποκεντρωτικές", και συνακόλουθο δύο διαφορετικά πολιτικά συστήματα ως εξής:
1. Το ένα σύστημα στηρίζεται σε ολιγαρχικές-συγκεντρωτικές διαδικασίες και αναφερόμαστε στα κάθε είδους αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα που υπάρχουν ανά την υφήλιο και προέκυψαν μετά τα Διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση, τα οποία από την παρούσα έρευνα αποδεικνύεται στην πραγματικότητα είναι καθεστώτα ολιγαρχικά και συγκεντρωτικά.
2. Το άλλο σύστημα στηρίζεται σε δημοκρατικές αποκεντρωτικές διαδικασίες και τα χαρακτηρίζει η αμεσότητα της συμμετοχής του πολίτη στις εκλογικές διαδικασίες, η πολυεπίπεδη διαδραστικότητα και ο διαχωρισμός των εξουσιών. Το νέο αυτό σύστημα ονομάζεται άμεση διαδραστική δημοκρατία.

Σύγχρονα κινήματα, όπως το μαθητικό κίνημα του 2008 στην Ελλάδα, το κίνημα στην Τυvησία , η διάδοση του τελευταίου στον αραβικό κόσμο, το κίνημα του 99% στις ΗΠΑ, οι αγανακτισμένοι στην Ευρώπη αλλά και γενικά οι πολίτες ανά την υφήλιο διατυπώνουν με τον τρόπο τους, όπως φαίνεται και στην παρούσα έρευνα, το αίτημα για δημοκρατία. Γίνεται φανερό, λοιπόν, άτι οι πολίτες αναζητούν ένα άλλο πολιτικό σύστημα. Αυτά το άλλο πολιτικό σύστημα, στο οποίο οι πολίτες γίνονται ρυθμιστές των πολιτικών διαδικασιών, παρουσιάζει η παρούσα έρευνα.

(1999) Θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(1997) Θεωρίες της κοινωνικής ψυχολογίας, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(1997) Εκπαίδευση και διαπολιτισμική επικοινωνία, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(1996) Θεωρίες της κοινωνικής ψυχολογίας, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(1995) Θεωρίες της κοινωνικής ψυχολογίας, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας