*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ποίηση χθες και αύριο

Πρακτικά τριακοστού συμποσίου ποίησης, 1-4 Ιουλίου 2010, Πανεπιστήμιο Πατρών

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ξένη Σ. Σκαρτσή
Έκδοση: Ιούλιος 2013 από "Το Δόντι"
Σελ.:432 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99760-4-2


Θέμα: "Ποίηση - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Το Τριακοστό επετειακό Συμπόσιο Ποίησης (Πάτρα, 1-4 Ιουλίου 2010), ήταν αφιερωμένο στη διερεύνηση του παρελθόντος και του μέλλοντος της ποίησης.
Στον τόμο των Πρακτικών του Συμποσίου περιλαμβάνονται 8 "Προσεγγίσεις" μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου και προσκεκλημένων ποιητών, ελεύθερες εισηγήσεις πάνω στο θέμα του Συμποσίου, που έθεσαν τις βάσεις της συζήτησης (Βούλα Επιτροπάκη, Δημήτρης Κατσαγάνης, Κώστας Κρεμμύδας, Αλέξης Λυκουργιώτης, Ξένη Σκαρτσή, Γιώργος Τσιρώνης, Αλέξανδρος Φωσταίνης, Δημήτρης Χαρίτος).
Ακολουθούν δεκαπέντε εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς και ειδικούς μελετητές που αναφέρονται στη φύση της ποίησης ως "μελλοντικής πράξης", τη σχέση της με το παρελθόν και την πορεία της προς το μέλλον στη διάρκεια του 20ού αιώνα, και διερευνούν τα χαρακτηριστικά και το μέλλον της στον 21ο αιώνα. Περιλαμβάνονται κείμενα των: Σόνιας Ιλίνσκαγια-Αλεξανδροπούλου, Ζωής Σαμαρά, Κώστα Στεργιόπουλου, Χρίστου Αλεξίου, Γιώργου Κεντρωτή, Κατερίνας Κωστίου, Έλλης Φιλοκύπρου, Σάββα Μιχαήλ, Χρίστου Ρουμελιωτάκη, Αλέξη Ζήρα, Τιτίκας Δημητρούλια, Γιώργου Βαρθαλίτη, Θωμά Τσαλαπάτη, Γιώργου Γεωργούση, Κωστή Τριανταφύλλου.
Τις εισηγήσεις συνοδεύει η συζήτηση των εισηγητών με τους συνέδρους με την οποία ολοκληρώνονται πάντα οι συνεδρίες του Συμποσίου.
Στον τόμο προτάσσονται οι ομιλίες του Σωκράτη Λ. Σκαρτσή και του Κώστα Κρεμμύδα με στοιχεία για τα 30 χρόνια του θεσμού, που συνοδεύτηκαν από την παρουσίαση των επετειακών εκδόσεων του Συμποσίου Ποίησης στο φιλόξενο κτήμα Παρπαρούση.
Περιλαμβάνεται επίσης η παρουσίαση παλαιότερων και νεότερων ποιητών από κριτικούς, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Συμποσίου, και δείγμα του έργου τους. Εφέτος παρουσιάζουν: ο Σωτήρης Σαράκης τον Δημήτρη Χαρίτο, ο Αλέξης Ζήρας τον Γιώργο Μπλάνα, ο Γιάννης Δάλλας τον Στέλιο Μαφρέδα, ο Χρίστος Αλεξίου τον Θεόδωρο Βαή και την Ελένη Καρασαββίδου, ο Κώστας Κρεμμύδας τη Χαρά Χρηστάρα, ο Σωκράτης Λ. Σκαρτσής τον Δημήτρη Κωστήρη, η Χρυσούλα Σπυρέλη τον Βασίλη Νιτσιάκο, ο Χάρης Μελιτάς τον Γιώργο Νικολόπουλο, ο Μανόλης Τζάβλας τον Γιάννη Βούλτο, και ο Βάκης Λοϊζίδης τον Θοδωρή Ρακόπουλο.
Ο τόμος των Πρακτικών ολοκληρώνεται με ποιήματα των δεκαπέντε νέων ποιητών, γεννημένων το 1980, χρονιά ίδρυσης του Συμποσίου, και μετά, που προσκλήθηκαν να διαβάσουν ποίησή τους στα ενδιάμεσα των εισηγήσεων του επετειακού, Τριακοστού Συμποσίου Ποίησης, μαζί με μια σύντομη παρουσίασή τους από τον Αλέξη Ζήρα: Ζήση Δ. Αϊναλή, Κατερίνας Αυγέρη, Νίκου Eρηνάκη, Πηνελόπη Ζαρδούκα, Κατερίνας Ζησάκη, Απόστολου Θηβαίου, Αντιγόνης Κατσαδήμα, Ναταλίας Κατσού, Χάρις Κοντού, Ανέστη Μελιδώνη, Εύης Μπούκλη, Θωμά Παπαστεργίου, Γιώργου Πέππας, Nόρας Ράλλη, Ειρήνης Σουργιαδάκη.
Το Συμπόσιο Ποίησης πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1981 στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας