*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ασφάλεια στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού

Η διεθνής διάσταση


Συγγραφή: · Γιώργος Κέντας
Έκδοση: Ιούλιος 2013 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:251 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-2612-4


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες"

Για να οικοδομηθεί ένα σταθερό σύστημα ασφάλειας στην Κύπρο απαιτείται η οικοδόμηση ενός σταθερού κράτους. Ένα κράτος χαρακτηρίζεται από σταθερότητα όταν ασκεί κυριαρχία εφ' όλων των εσωτερικών και εξωτερικών του υποθέσεων. Η ανάδυση ενός κυρίαρχου κράτους σε όλη την εδαφική επικράτεια της Κύπρου απαιτεί την εμπέδωση μιας κρατοκεντρικής κουλτούρας, ανεξάρτητα από την πολιτειακή δομή που θα έχει το κράτος αυτό. Δεν είναι αρκετό ούτε να αναγνωρίζεται η κυριαρχία σε διακηρυκτικό επίπεδο ούτε να γίνεται σεβαστή στο πλαίσιο διεθνών ή εσωτερικών συμφωνιών. Η κυριαρχία είναι ουσιώδης όταν ασκείται αποτελεσματικά από τα θεσμικά όργανα ενός κράτους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των εξουσιών τους έναντι εσωτερικών και εξωτερικών δεσμεύσεων ή περιορισμών, οι οποίοι είναι συμβατοί με το Σύνταγμα, το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή τάξη. Η κυριαρχία ενός κράτους είναι ουσιώδης όταν αναγνωρίζεται και γίνεται σεβαστή από τρίτα κράτη και διεθνείς οργανισμούς με τρόπο απόλυτα δεσμευτικό και όταν οι πολίτες επιθυμούν την επιβίωση του κράτους και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν μέχρι και τη ζωή τους για την επιβίωσή του. Ανεξάρτητα, όμως, από τη διάθεση και τις προθέσεις των θεσμικών παραγόντων, τρίτων κρατών και των πολιτών, η κυριαρχία είναι ουσιώδης όταν το ίδιο το κράτος είναι διατεθειμένο να την υπερασπιστεί, όχι απλά από συμβατική υποχρέωση, αλλά από ανάγκη επιβίωσης ως αυτοσκοπό. Αυτές οι προϋποθέσεις επιτρέπουν την ισότιμη συμμετοχή ενός κράτους στο σύστημα διεθνών σχέσεων και τη διασφάλιση ενός σταθερού συστήματος ασφάλειας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας