*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Από την υπογραφή στην επικύρωση των διεθνών συνθηκών

Οι υποχρεώσεις έναντι των ακύρωτων συνθηκών και των άλλων μορφών δέσμευσης


Συγγραφή: · Πέτρος Η. Λιάκουρας
Έκδοση: Ιανουάριος 2013 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:210 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-08-0627-6


Θέμα: "Διεθνές δίκαιο "

Μέχρι να επικυρωθεί μια συνθήκη, παρεμβάλλεται ένα χρονικό διάστημα, το οποίο χρονικά ποικίλλει και κατά το οποίο η προοπτική της έναρξης ισχύος της, ενόψει της νομοθετικής κύρωσης της, παραμένει μετέωρη. Σε αυτό το διάστημα, προκειμένου να προστατευθεί η συνθήκη ως σύνολο και παράλληλα να προστατεύονται οι θεμιτές προσδοκίες των συμβαλλομένων κρατών, τα υπογράφοντα κράτη, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, τελούν υπό την υποχρέωση της καλής πίστης. Η υποχρέωση αυτή διατυπώνεται στο άρθρο 18 της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών του 1969. Με το άρθρο 18 ΣΒ'69 κατοχυρώνεται η ασφάλεια δικαίου για να διασφαλίζονται οι νομικές συνέπειες των διαφόρων σταδίων της σύναψης των συνθηκών. Τα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρήσουν μια συμπεριφορά που δεν θα αποστερούσε τη συνθήκη από το αντικείμενο και τον σκοπό της.

Η επίσημη μορφή των διεθνών συμφωνιών δεν είναι η μοναδική απαίτηση δημιουργίας έννομων σχέσεων ή νομικών υποχρεώσεων. Το διεθνές δίκαιο δεν περιορίζει τις δεσμεύσεις μόνο στις περιπτώσεις των συμφωνιών που συνάπτονται επίσημα από τα κράτη. Τα κράτη, στις μεταξύ τους σχέσεις, χρησιμοποιούν ανεπίσημες μορφές ανταλλαγής απόψεων, αντιλήψεων ή προσδοκιών, από τους όρους των οποίων προκύπτει δέσμευση. Οι πράξεις αυτές δεν αποτελούν μόνο πρωτόκολλο μνήμης σε μια σειρά διαβουλεύσεων μεταξύ των κρατών ή μια άτυπη συμφωνία ή απλώς πολιτικές δηλώσεις. Δημιουργούν νομικές υποχρεώσεις και δεσμεύουν ως συμφωνίες, εφόσον από τους όρους τους προκύπτει πρόθεση δέσμευσης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας