*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ευρωπαϊκή επιτροπή και γραφειοκρατική αυτονομία

Οι προστάτες της Ευρώπης

"The European Commission and Bureaucratic Autonomy" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Αντώνης Α. Έλληνας · Ezra Suleiman
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2013 από "Επίκεντρο"
Σελ.:296 1, ISBN: 960-458-427-8


Θέμα: "Ευρωπαϊκή Ένωση" "Γραφειοκρατία"

"... παρά τη σκληρή κριτική της πολιτικής ελίτ καθώς και της κοινής γνώμης, οι γραφειοκράτες της ΕΕ καταφέρνουν να αποφεύγουν τον έλεγχο των τόσο πολλών πολιτικών τους αρχόντων και παραμένουν στο επίκεντρο του παιχνιδιού. Είναι οι "προστάτες", αλλά ποιος θα ελέγξει τους προστάτες; Πρόκειται για ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται για τα θέματα της Ευρώπης. Θα αποτελέσει κλασικό έργο στη μελέτη της πολιτικής της γραφειοκρατίας."
Yves Meny, Emeritus President, European University Institute

"Αυτή η μελέτη της γραφειοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβάλλει σημαντικά στη μελέ-τη τόσο της ΕΕ όσο και των δημόσιων γραφειοκρατιών. Από τους θεσμούς της ΕΕ, λιγότερα γνωρίζουμε για τη γραφειοκρατία σε σχέση με τους άλλους θεσμούς, και αυτή η μελέτη δείχνει πώς η γραφειοκρατία χρησιμοποιεί τους δικούς της πόρους για να προωθήσει την αυτονομία της.
B. Guy Peters, University of Pittsburgh

"Καμία μελέτη της γραφειοκρατίας της ΕΕ δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό το βιβλίο του Έλληνα και του Suleiman. Πρόκειται για μια αναγκαία ανάλυση της συνεκτικής κουλτούρας την οποία διαθέτουν οι ανώτεροι αξιωματούχοι της γραφειοκρατίας στις Βρυξέλλες σε μια ΕΕ που αποτελείται από ένα ολοένα και περισσότερο ανόμοιο σύνολο κρατών-μελών.
Bert A. Rockman, Purdue University

"Το βιβλίο των Έλληνα και Suleiman παρουσιάζει ένα ισχυρό επιχείρημα εναντίον αυτών που υποστηρίζουν ότι η Επιτροπή έχει χάσει τη δυναμική της... Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όλους όσους ενδιαφέρονται για τη λειτουργία της Επιτροπής."
Sabine Saurugger, Sciences Po Grenoble/Institut universitaire de France

"Αυτό το βιβλίο είναι μια μελέτη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεξήχθη σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές της εμπειρικής έρευνας. Οι συνεντεύξεις που διενήργησαν ο Έλληνας και ο Suleiman τούς επέτρεψαν να τεκμηριώσουν ότι πράγματι οι υπάλληλοι της ΕΕ μοιράζονται μια κουλτούρα που είναι υπέρ της συνέχισης της ολοκλήρωσης."
Harvey B. Feigenbaum, The George Washington University

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας