*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αγγλική γλώσσα και παγκοσμιοποίηση

Όψεις της σύγχρονης πραγματικότητας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο


Συγγραφή: · Νικόλαος Κ. Σηφάκις
Έκδοση: 2012 από "Ηρόδοτος"
Σελ.:487 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-485-020-2


Θέμα: "Αγγλική γλώσσα" "Παγκοσμιοποίηση"

Το βιβλίο πραγματεύεται τους πολύπλοκους συσχετισμούς ανάμεσα στην αγγλική γλώσσα και στους μηχανισμούς προώθησης της παγκοσμιοποίησης. Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία παρουσιάζεται μια πλήρης και επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση της παγκόσμιας εξάπλωσης της αγγλικής γλώσσας, καθώς επίσης και μια λεπτομερής καταγραφή των τρόπων με τους οποίους αυτή η εξάπλωση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά προς όφελος του μέσου πολίτη, είτε πρόκειται για μαθητή είτε για εργαζόμενο. Ξεδιπλώνεται το περίπλοκο νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση της αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, ενώ παρατίθεται πληθώρα παραδειγμάτων από δραστηριότητες όπου κυριαρχεί η αγγλική. Παρουσιάζονται συγκεκριμένες προοπτικές για την κατάλληλη αντιμετώπιση της εξάπλωσης της αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, που αναφέρονται στον σχεδιασμό κατάλληλων αναλυτικών προγραμμάτων για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στη σύνδεση της διδασκαλίας της αγγλικής με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση στο δημόσιο σχολείο, στην αξιολόγηση της γλωσσομάθειας και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της πιστοποιητικοκρατίας.

"Η παρούσα μελέτη ανατέμνει με κριτικό πνεύμα το πολύ σημαντικό θέμα της καθιέρωσης της αγγλικής ως διεθνούς γλώσσας στην εποχή μας και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία."
(Σοφία Παπαευθυμίου - Λύτρα, Πανεπιστήμιο Αθηνών)

"Θα πρέπει να γίνει ένα κλασικό κείμενο αναφοράς για όλους τους καθηγητές ξένων γλωσσών, τους υπεύθυνους για τον σχεδιασμό γλωσσικής πολιτικής, αλλά και όσους αναγνώστες έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον να εμβαθύνουν στην κατανόηση και στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων."
(Richard Fay (University of Manchester)

(1975) Ιλιάς 1, Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας