*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ημερολόγιο 2014, Στις άκρες του κόσμου

Πτήσεις δωματίου


Ζωγραφική επιμέλεια: · Χρήστος Κεχαγιόγλου
Έκδοση: Οκτώβριος 2013 από "Εν πλω"
(28χ28), 1


Θέμα: "Ημερολόγια"

"Η πραγματικότητα είναι ένας απέραντος ωκεανός. Και κάθε λευκό τελάρο, κάθε άσπρο χαρτί, είναι η υπόσχεση ενός ταξιδιού. Ταξιδεύω σ' αυτόν τον ωκεανό. Χωρίς συγκεκριμένο στόχο και προορισµό. Και µέσα απ' το ταξίδι, µου αποκαλύπτεται σιγά-σιγά µια κατεύθυνση, µια κατάληξη. Σα να είναι θαµµένη στο λευκό µια εικόνα που µε την προσεκτική έρευνα αποκαλύπτεται. Βρισκόµαστε στην άκρη του νου. Αναµνήσεις, αφηγήσεις και µύθοι είναι εδώ ένα κουβάρι, που κάθε φορά ξετυλίγεται διαφορετικά, αναπάντεχα, και σχεδιάζει στο λευκό αινιγματικές ερμηνείες του υπαρκτού. Η πραγματικότητα ερωτοτροπεί µε τις απεικονίσεις της. Αυτές είναι οι πτήσεις δωματίου. Ένα παιχνίδι εικόνων. Και σ' όλα τα παιχνίδια µόνο η παράλογη πίστη σ' έναν κανόνα µπορεί να τα κάνει σοβαρά, πραγματικά. Τα έργα που προκύπτουν απ' αυτό το εσωτερικό παιχνίδι είναι οι άκρες ενός ζωγραφικού κόσµου. Μέρη µακρινά, συγκεκριμένοι τόποι, µαζί πολύ αληθινοί και πολύ ψεύτικοι, πολύ πραγματικοί και τελείως ανύπαρκτοι. Όπως κι όλη η ζωγραφική, κι ολόκληρη η τέχνη".

Χρήστος Κεχαγιόγλου

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας