*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε

Η πρώτη δημοκρατική συνταγματική πρόταση για την Ελλάδα


Συγγραφή: ·Σταύρος Σ. Καλεντερίδης
Έκδοση: Μάιος 2013 από "Ινφογνώμων Εκδόσεις"
Σελ.:240 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8362-57-1


Θέμα: "Δημοκρατία"

Σε ολόκληρη την ιστορία της, η χώρα μας φαίνεται να είναι συνυφασμένη με την ιδέα της Δημοκρατίας. Οι Έλληνες είτε πολεμούσαν για Δημοκρατία είτε ζούσαν με αυτήν απολαμβάνοντας τα αγαθά και τις ελευθερίες της. Σήμερα, όμως, η Ελλάδα έχει γυρίσει την πλάτη της στην ιστορία, και οι Έλληνες ούτε ζουν σε Δημοκρατία ούτε πολεμούν για αυτής. Η σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, το Σύνταγμα και η πολιτική επιστήμη αποκαλύπτουν μια μεγάλη αλήθεια: Το πολίτευμα της Ελλάδος δεν είναι Δημοκρατικό.

Το ανά χείρας βιβλίο συντάχτηκε μετά από επιστημονική έρευνα και μελέτη σύγχρονων και προοδευτικών συνταγματικών και πολιτειακών προτάσεων από όλο τον κόσμο. Μεταξύ των περιεχομένων του είναι μια χωρίς φόβο κριτική ανάλυση του ισχύοντος Συντάγματος, η αναζήτηση της τελευταίας λέξης της Δημοκρατίας σε ιδεολογικό και πρακτικό επίπεδο, τα σύγχρονα δικαιώματα και ελευθερίες των Πολιτών, ενώ δίνεται και μια απάντηση στην ερώτηση "τι θα άλλαζε, αν είχαμε Δημοκρατία;".

Η καρδιά του βιβλίου είναι η ολοκληρωμένη Συνταγματική πρόταση για ένα νέο, μοναδικό, Ελληνικό και επιτέλους Δημοκρατικό πολίτευμα για την Ελλάδα. Η πρόταση αποτελεί ένα κείμενο-οδηγό, μια αντιπρόταση στην υφιστάμενη πολιτική κατάσταση, μία πλατφόρμα αλλαγής και διαλόγου για τη μετάβαση στη Δημοκρατία, ένα νέο Ελληνικό Σύνταγμα που επανακαθορίζει τη Δημοκρατία και επιστρέφει την εξουσία στους πολίτες, οι οποίοι αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής. Η δυναμική του σύγχρονου πολίτη είναι αδιαμφισβήτητα απεριόριστη, και στη Δημοκρατία μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη δημιουργίας και προόδου για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

(2015) Σκέψεις και προτάσεις, Ινφογνώμων Εκδόσεις

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας