*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις

Βιογραφικό λεξικό αρχαίων ελλήνων: Από υστερομυκηναϊκή έως υστερογεωμετρική-πρώιμη αρχαϊκή περίοδο


Συγγραφή: · Βασιλική Ζαχαροπούλου
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2013 από "Φύλλα"
Σελ.:192 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8462-67-3


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία" "Βιογραφία - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά"

Oι αρχαίοι Έλληνες σοφοί, ποιητές, τεχνίτες καλλιτέχνες, επώνυμοι και ανώνυμοι που είχαν ανυψώσει με τα έργα τους το κάλλος σε θεότητα και είχαν με την απαράμιλλη τέχνη τους πετύχει να "κατεβάσουν τους θεούς στη γη", ήσαν και είναι οι αξιοθαύμαστοι δημιουργοί και δάσκαλοι σε ό,τι έκτοτε θεωρείται ωραίο, ευγενές και καλό και ως ιδεώδες ανώτερο. Στοχαστές ανυπέρβλητοι και ερευνητές επίμονοι και αξιοθαύμαστοι, θέλησαν να αγκαλιάσουν και να ενώσουν όλες τις δυνάμεις της ψυχής και της σκέψης, της πείρας και της παρατήρησης, της πίστης και του ορθολογισμού, για να εξυπηρετήσουν, να αφυπνίσουν και να καταστήσουν καλύτερους τους ανθρώπους.
Η επίδραση των λιτών, πλην όμως πρωτοποριακών διδαγμάτων τους, υπήρξε καταλυτική στους μεταγενέστερους, ώστε να αποτελέσει σταθμό για την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου και να θεωρούνται και σήμερα η πρώτη πνευματική πηγή των εννοιών της ισότητας, της ηθικής, της δικαιοσύνης.
Γνωρίζοντας ότι η ενασχόληση με την αρχαιότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά πιστεύοντας ότι μπορούμε πολλά να μάθουμε από αυτήν, όχι σαν στείρα προγονολατρία, αλλά να μιμηθούμε την ελευθερία σκέψης και γνώμης, την περιέργεια, την έρευνα και κυρίως τη χαρά της ζωής, ξεκίνησα αυτό το έργο θέλοντας να μάθω, να συγκεντρώσω και να καταγράψω, τους πρωτοδημιουργούς Αρχαίους Έλληνες, τα επιτεύγματά τους, το περιβάλλον και τις συνθήκες που έδρασαν, βασιζόμενη σε υλικό τεκμηριωμένο από ιστορικές ή σύγχρονες πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα Βιογραφικό Λεξικό στο οποίο περιλαμβάνονται προσωπικότητες που σημάδεψαν ανεξίτηλα την ιστορία της εξέλιξης του ανθρωπίνου πνεύματος, άνθρωποι της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών, από την Προϊστορική Εποχή έως και τον 6ο μ.Χ. αιώνα.
Oι βιογραφίες Επιστημόνων, Ποιητών, Συγγραφέων, Φιλοσόφων, Καλλιτεχνών, Αρχιτεκτόνων, Αγγειοπλαστών, Γλυπτών, Τεχνιτών, Μυθογράφων, Μουσικών, κ.τ.λ., παρατίθενται με χρονολογική σειρά, όσο αυτό είναι δυνατόν, από τις αρχαίες φιλολογικές μαρτυρίες, και από τα ανασκαφικά δεδομένα.
Συμπεριλαμβάνονται δε όχι μόνο γνωστά ονόματα αλλά και δημιουργοί άγνωστοι, στο ευρύ κοινό, που έχουν καταγραφεί από ελάχιστες πηγές και είναι γνώριμοι μόνο των αρχαιολόγων και των ιστορικών.

Tο βιβλίο αυτό αποτελεί μέρος του βιογραφικού λεξικού με γενικό τίτλο: "Aρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις", αναφέρεται στην Oμηρική (Υστερομυκηναϊκή), Πρωτογεωμετρική, Γεωμετρική και Yστερογεωμετρική - Πρώιμη Αρχαϊκή Εποχή, και επιλέχθηκε να εκδοθεί πρώτο διότι οι παραπάνω περίοδοι αποτελούν τη μετάβαση από την Προϊστορία στην Ιστορία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας