*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κεράμιον ύδατος

Δροσισμός από την πηγή την αείζωο


Συγγραφή: · Επίσκοπος Αριανζού Ιωσήφ Α. Χαρκιολάκης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2013 από "Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος"
Σελ.:540 (19χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6890-33-3


Θέμα: "Ορθοδοξία"

Στο "Κεράμιον Ύδατος", όπου Κεράμιον νοείται το οστράκινο σκεύος μας - η υλική μας υπόστασις και Ύδωρ η χάρις του αγίου Βαπτίσματος και η Πίστις, δηλ. ο θησαυρός που μας δόθηκε ως αληθινά αείζωος πηγή, ο συγγραφέας, με στημόνι τον εκλαϊκευμένο και συχνά ηδυσμένο ορθόδοξο θεολογικό λόγο και με υφάδι τον προσφιλή του λυρισμό, προσπαθεί να εξυφάνη στον αργαλειό της Παραδόσεως ένα ευπαρουσίαστο υφαντό, με την ελπίδα πως μερικοί φιλό-Καλοι και φιλό-Λογοι θα το καταδεχτούν για κάποια γωνιά της καρδιάς τους, κι όχι μόνο της βιβλιοθήκης τους.

"Ο το κεράμιον βαστάζων του ύδατός (Μάρκ. Ιδ' 12-13) έστιν ο ανέχων τοις ώμοις της εγκρατείας ακαθαίρετον την εν τω Βαπτίσματι δοθείσαν χάριν της Πίστεως" (Αγ. Μάξιμος Ομολογητής).

...Κρατώντας το "Κεράμιον" ακέραιο και γεμάτο με Ορθοδοξία και Ορθοπραξία, με πίστι και με αγιότητα, πέραν του προσωπικού αιωνίου κέρδους, υψώνουμε ταυτόχρονα και δοξάζουμε το όνομα της Μάννας Ρωμηοσύνης και δικαιώνουμε τους ιδρώτες, τους κόπους, τις θυσίες, τα αίματα και τους ευσεβείς οραματισμούς των πριν από μας ευγενών τέκνων της...

(2012) Ηδυσμένο λόγω, Χαρκιολάκης Ιωσήφ Α.

(2012) Γιορτές στη Βασιλεύουσα, Δομή - Αρχονταρίκι

(2010) Μετά βαθυτάτης υποκλίσεως, Χαρκιολάκης Ιωσήφ Α.

(2010) Πάσχα στ' Άγιον Όρος, Δομή - Αρχονταρίκι

(2010) Οσμή ζωής, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)

(2007) Λαϊκή και θρησκευτική παράδοση στο έργο του Φώτη Κόντογλου, Ιδιωτική Έκδοση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας