*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Επιστημονικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, 1870 -1933

Επιρροές και επεξεργασίες

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Μιχάλης Ψαλιδόπουλος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2013 από "Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις"
Σελ.:190 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7800-55-9


Θέμα: "Επιστήμη - Ιστορία - Ελλάς"

Η κυριαρχία της γερμανικής επιστήμης (και της επιστημονικής παράδοσης) στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα του τέλους του 19ου και της πρώτης φάσης του 20ο αιώνα, επηρέασε και την Ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα - καθώς μάλιστα το Πανεπιστήμιο Αθηνών εν πολλοίς ακολούθησε από την ίδρυσή του το γερμανικό πρότυπο.
Από την επήρεια της γερμανικής Ιστορικής Σχολής στην οικονομική σκέψη (και στην διαμόρφωση οικονομικής πολιτικής) και στην δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα μέχρι την διαμόρφωση της κοινωνιολογικής σκέψης, ή πάλι από την διαρθρωτική/οργανωτική επίδραση του Γερμανικού πανεπιστημίου στο Ελληνικό μέχρι τις νιτσεϊκές επιρροές ή και την παρουσία της ευγονικής στην δημόσια συζήτηση, ο συλλογικός αυτός τόμος φωτίζει πτυχές που ίσως όλοι υποψιάζονται ή και προσεγγίζουν, όμως σπάνια συνειδητοποιούν και γνωρίζουν στην πληρότητά του. Βοηθάει έτσι στην επίγνωση των πραγμάτων και τον παραμερισμό των υπεραπλουστεύσεων που τόσο "φοριούνται".
Μια διαφωτιστική ξενάγηση, που λειτουργεί και ερμηνευτικά από πολλές πλευρές.

Γράφουν οι: Γ. Στασινόπουλος, Θ. Γκιούρας, Α-Α Κύρτσης, Δ. Λαμπρέλλης, Μ. Ψαλιδόπουλος, Γ. Κόκκινος, Μ. Καρισαρίνης, Β. Μπογιατζής, Π. Αναστασιάδης, Μ. Μαρκόπουλος, Παναγιώτης Γ. Κιμουρτζής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας