*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η όγδοη μέρα της δημιουργίας Τόμος Β

Με τον Arnold Toynbee, τον Paul Tillich και τους Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας


Συγγραφή: ·Ν. Κώστας Μπαραμπούτης
Επιμέλεια: ·Δέσποινα Μπαραμπούτη
Έκδοση: Μάιος 2014 από "Αρμός"
Σελ.:672 (24x15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-527-832-8


Θέμα: "Βίβλος - Κριτική, ερμηνεία κλπ"

Είναι ο θεός "άπειρος δύναμη" ή είναι "ελευθερία" πού επιλέγει να εκδηλώνεται ως κοινωνία αγάπης; Πώς απαντάει ο άνθρωπος στο τελευταίο ερώτημα με δεδομένη και την εμπειρία του πρακτικού βίου του; Ο άνθρωπος πού είναι πεπεισμένος, από την εμπειρία της ζωής, ότι αγωνίζεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες της κτιστής φύσης του σ' ένα περιβάλλον βίας, όπως αυτή εκδηλώνεται είτε στις προσωπικές και κοινωνικές του σχέσεις είτε με τη μορφή της στυγνής και ανελέητης εξουσίας στον πολιτικό του βίο, θα προτιμήσει την πρώτη διατύπωση του ερωτήματος. Η "δύναμη" του Όντος κυριαρχεί και παράγει τα πάντα σ' έναν κόσμο απόλυτης αιτιοκρατίας.
Αντίθετα, όταν στο βάθος μιας καταχνιάς, ο άνθρωπος διακρίνει ένα φώς πού κατευθύνει και φωτίζει σταθερά τον μυστικό κόσμο της Δημιουργίας, αυτόν πού είναι ταυτοχρόνως και αγάπη -κανένας δεν δημιουργεί όταν δεν αγαπά- τότε θα προτιμήσει τη δεύτερη διατύπωση του ερωτήματος, όπου η ελευθερία του Όντος στεφανώνει σύνολη τη Δημιουργία!

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας