*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα παπούτσια του βαρύτονου ( περιέχει CD)


Συγγραφή: · Δημήτρης Μπασλάμ
Εικονογράφιση: · Γιώργος Κόφτης
Επιμέλεια: ·Σοφία Σούπαρη
Έκδοση: Μάιος 2014 από "Επόμενος Σταθμός"
Σελ.:72 (20x16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-825-924-9


Θέμα: "Παιδικά βιβλία, Ελληνικά" "Παραμύθια - Βιβλία για παιδιά"

Ο Κύριος Χαρίτονος ήταν Βαρύτονος, όχι μάγειρας, ράφτης, μπάτλερ, επιπλοποιός αλλά ένας καλοστεκούμενος, ευγενικός και πάντοτε καλοντυμένος Βαρύτονος. "Χαρίτονος Φουξ, χαίρομαι ιδιαιτέρως!"έλεγε με μία υπόνοια στόμφου όταν συστηνόταν, κάνοντας βέβαια και την σχετική υπόκλιση. "Λυρικός Βαρύτονος!" συνέχιζε, "Όχι μελωδικός, λυρικός!" συμπλήρωνε τονίζοντας την διαφορά και αν κάποιοι τον ρωτούσαν: "Αλήθεια, ποια η διαφορά Κύριε Χαρίτονε;" αυτός τους απαντούσε: "Είναι απλώς θέμα ρεπερτορίου!". Για τον Κύριο Χαρίτονο βέβαια, ήταν απλώς θέμα ακρίβειας. Η μανία του με την τελειομανία του, απλώς θα εξεταστεί παρακάτω...


Το πέμπτο βιβλίο του Δημήτρη Μπασλάμ είναι ένα διήγημα για παιδιά, ένα διήγημα από έναν καλλιτέχνη για έναν καλλιτέχνη. Στις σελίδες του θα ανακαλύψετε τον Κύριο Χαρίτονο Φούξ έναν λυρικό βαρύτονο σχολαστικό και τελειομανή ο οποίος στην καμπή της καριέρας του, την στιγμή δηλαδή που αναλαμβάνει τον ρόλο που πάντα ονειρευόταν, χάνει την χαρά της δημιουργίας εξαιτίας των ψυχαναγκασμών του. Πρόκειται θα έλεγε κανείς για ένα αυτοβιογραφικό διήγημα γεμάτο χιούμορ και αυτοσαρκασμό, καθώς ο Μπασλάμ έχοντας συμμετάσχει σε όλα τα πεδία της μουσικής βιομηχανίας αντιλαμβάνεται σε βάθος την αγωνία της «έκθεσης».

Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με την αφήγηση του κειμένου από τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Δημήτρη Μπασλάμ, Θανάση Δόβρη και Γιώργο Νικόπουλο. Τα σκίτσα είναι του Γιώργου Κόφτη.

(2019) Το πουλόβερ, Καλειδοσκόπιο

(2013) Η θυμωμένη μπετονιέρα, Επόμενος Σταθμός

(2011) Λέω να πετάξω..., Επόμενος Σταθμός

(2009) Ο γαργαληστής, Επόμενος Σταθμός

(2007) Ο Αγησίλαγος, Επόμενος Σταθμός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας