*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοινωνικές όψεις της κρίσης στην Ελλάδα


Επιμέλεια: · Μαρία Θ. Κούση · Στέλλα Ζαμπαρλούκου
Έκδοση: Μάιος 2014 από "Πεδίο"
Σελ.:480 (21x14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-546-238-3


Θέμα: "Οικονομική πολιτική"

Η διεθνής οικονομική κρίση έπληξε την Ελλάδα με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Η ελληνική οικονομία διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο ύφεσης και τον τέταρτο χρόνο εφαρμογής πολιτικών λιτότητας, που δεν άφησαν ανέπαφη σχεδόν καμιά πτυχή κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.
Ο παρών συλλογικός τόμος επιδιώκει να αναδείξει αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό. Οι συγγραφείς - καθένας στον τομέα της ειδικότητάς του- αναλύουν τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης και αναδεικνύουν πολλές αθέατες πλευρές της.
Χωρίς να παραλείπουν τη συζήτηση γύρω από τα αίτια, φωτίζουν τις εξελίξεις από το ξέσπασμα της κρίσης και τη σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης το 2010 μέχρι σήμερα, και αποτιμούν όσα ακολούθησαν.. Συμβάλλοντας στην επιστημονική συζήτηση που διεξάγεται για το θέμα και προτείνοντας νέα πεδία και τομείς διερεύνησης, το βιβλίο αυτό, εκτός από ένα χρήσιμο εργαλείο για τους επιστήμονες και τους φοιτητές των κοινωνικών επιστημών, αποτελεί και μια επίκαιρη μελέτη για όσους αναγνώστες επιθυμούν να κατανοήσουν σε εύρος και σε βάθος τις επιπτώσεις της σημερινής κρίσης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας