*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παναγής Τσαλδάρης (1867-1936)


Συγγραφή: ·Γιώργος Βούρος
Επιμέλεια: ·Άννα Καραπάνου
Εισήγηση: · Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Έκδοση: Ιούνιος 2014 από "Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων"
Σελ.:570 (24x17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-675-786-0


Θέμα: "Πολιτική - Ιστορία"

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία αποφάσισε να προβεί στη φωτοαναστατική ανατύπωση του έργου του Γεώργιου Βούρου "Παναγής Τσαλδάρης (1867 - 1936)", θέλοντας να καταστήσει και πάλι προσιτό στο κοινό ένα εξαιρετικά δυσεύρετο έργο.
Το έργο αυτό δημοσιεύτηκε το 1955 από τον δημοσιογράφο Γεώργιο Βούρο, που θέλησε να παρουσιάσει την προσωπική πορεία του Παναγή Τσαλδάρη, διασώζοντας πολύτιμες πληροφορίες για το βίο και την πολιτεία του, οι οποίες φανερώνουν την ανθρώπινη ποιότητά του, κυρίως την προσήλωση στη νομιμότητα και τους κοινοβουλευτισμούς θεσμούς.
Ο Παναγής Τσαλδάρης, ως αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος και πρωθυπουργός της Ελλάδας, συνέδεσε την πολιτική συνεννόησης με την πρόταση για υπέρβαση του Εθνικού Διχασμού. Επιδίωξε τη σταδιακή μετεξέλιξη του αντιβενιζελισμού σε ένα μίγμα φιλοβασιλικών και δημοκρατικών δυνάμεων, με στόχο την απομάκρυνση από τις παλιές αντιπαλότητες και την αναδιαμόρφωση των πολιτικών διακυβευμάτων γύρω από την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ειρήνη και την περιφερειακή συνεργασία. Η προσπάθειά του αυτή προσέκρουσε όμως στο γενικότερο κλίμα της μετά το Διχασμό εποχής. Ο παθιασμένος, οικείος και εύληπτος λόγος του Διχασμού έκανε τον Τσαλδάρη να φαντάζει αιθεροβάμων και άτολμος. Στην κριτική αυτή συνέβαλε και η παροιμιώδης επιφυλακτικότητά του, που πράγματι, σε κρίσιμες στιγμές, τον συγκράτησαν από μια αποφασιστική αντίδραση. [...]

(2011) Ο θεός της σφαγής, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας