*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορία της Καρύστου

από του έτους 1205-1470


Συγγραφή: ·Carl Hopf
Μετάφραση: ·Εμμανουήλ Γαλάνης
Έκδοση: Ιούλιος 2014 από "Καραβία, Δ. Ν. - Αναστατικές Εκδόσεις"
Σελ.:42 (21x14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-258-125-4


Θέμα: "Εθνολογία - Ελλάς"

Ουδενός έθνους η ιστορία είναι τοσούτον πολυποίκιλος, όσον η της Ελλάδος· διότι ουδέν έτερον έθνος διήλθε τόσας πολιτικάς μεταβολάς, όσον αύτη. Η Ελλάς υπό διάφορα κατακτητικά υποκύψασα έθνη ήτο η μόνη χώρα, ήτις από των μυθικών χρόνων μέχρι της αλώσεως του Βυζαντίου ήτο κατά το μάλλον και ήττον κατακερματισμένη εις μικράς πολιτείας, αίτινες, ως ίδιον έθνος, απετέλουν και ιδίαν ιστορίαν. Και είναι μεν αληθές ότι η διαίρεσις αύτη συνέτεινεν εις την διανοητικήν της Ελλάδος ανάπτυξιν, βέβαιον όμως είναι ότι και αυτή αύτη συνήργησεν εις την καταστροφήν της. Όσω η άμιλλα προς τα καλά ύψωσε την Ελλάδα εις τον κολοφώνα της δόξης της και παρήγαγεν εν τη μικρά ταύτη του κόσμου γωνία τα αθάνατα μνημεία της διανοίας και της τέχνης, τοσούτω ο φθόνος και η αντιζηλία των μικροσκοπικών τούτων πολιτειών έρριψαν αυτήν εις εμφυλίους σπαραγμούς και επήνεγκον εις το μετά ταύτα την υποδούλωσίν της. Εν τη χώρα, ένθα άλλοτε έθαλλε το δένδρον της ελευθερίας και ήνθει η ποίησις και η τέχνη, εκεί, ένθα εφιλοσόφουν οι ύπατοι των φιλοσόφων και ηγόρευον οι μέγιστοι ρήτορες και πολιτικοί, εκεί εκυβέρνων έπειτα έπαρχοι Ρωμαίοι, Φράγκοι δούκες και έπαλλε το ξίφος του Παδισάχ.

(2006) Οι Σλάβοι εν Ελλάδι, Καραβία, Δ. Ν. - Αναστατικές Εκδόσεις

(1995) Οι Σλάβοι στην Ελλάδα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας