*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πολιτικές της καθημερινότητας

Σύνορο, σώμα και ιδιότητα του πολίτη στην Ελλάδα

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ευθύμιος Παπαταξιάρχης
Έκδοση: Οκτώβριος 2014 από "Αλεξάνδρεια"
Σελ.:512 (21X14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-221-629-3


Θέμα: "Κοινωνική πολιτική - Ελλάς"

Ο παρών συλλογικός τόμος –που ανήκει στη σειρά «Αναθεωρήσεις του πολιτικού»– εξετάζει την πολλαπλά διαφοροποιημένη ελληνική κοινωνία, ως μήτρα κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων και ανταγωνισμών, εστιάζοντας τόσο συγχρονικά όσο και ιστορικά στο χαμηλό επίπεδο των αφανών πολιτικών της καθημερινότητας. Οι συγγραφείς του τόμου ξεκινούν από ποικίλες αφετηρίες –το σύνορο, την εθνοπολιτισμική ταυτότητα, το φύλο, το σώμα και τη σεξουαλικότητα– για να μιλήσουν για διαδικασίες διαφοροποίησης σε πολλαπλά επίπεδα – διεθνικό, εθνικό, τοπικό, διαπροσωπικό. Σε αυτή τη βάση αναλύουν την εμπειρία της διαφοράς καθώς και τη διαπραγμάτευση των κοινωνικών και πολιτικών της προεκτάσεων.

Κείμενα: Jane Cowan, Loring M. Danforth, Laurie Kain Hart, Ιωάννης Μάνος, Sarah Green, Ευτυχία Βουτυρά, Ελένη Παπαγαρουφάλη, Αίγλη Χατζούλη, Ποθητή Χαντζαρούλα, Πηνελόπη Τοπάλη, Κώστας Γιαννακόπουλος, Ελένη Φουρναράκη, Eugenia Georges, Αθηνά Αθανασίου, Αλεξάνδρα Χαλκιά, Βενετία Καντσά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
10.30 π.μ - 16.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας