*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εισαγωγή στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών

Μια γνωριμία με τους υπολογιστές μέσα από την ιστορική εξέλιξή τους


Συγγραφή: · Χρήστος Θ. Παναγιωτακόπουλος
Έκδοση: Μάιος 2014 από "Ίων"
Σελ.:264 (17Χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-508-124-9


Θέμα: "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές"

Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να πληροφορήσει τον αναγνώστη, βήμα προς βήμα, για όλες τις εξελίξεις από την αρχή της κατασκευής των πρώτων υπολογιστικών μηχανών μέχρι σήμερα. Η παρουσίαση των θεμάτων γίνεται με βάση τέσσερις ευρείες χρονικές περιόδους. Μέσα σ’ αυτές, ο αναγνώστης μπορεί να πληροφορηθεί και να μελετήσει θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και την εξέλιξη του υλικού και του λογισμικού. Το βιβλίο εστιάζει στις εξελίξεις των μικροϋπολογιστών, των ισχυρών υπολογιστικών συστημάτων και των υπερυπολογιστών, των γλωσσών προγραμματισμού, των λειτουργικών συστημάτων, της τεχνητής νοημοσύνης, των δικτύων, της ρομποτικής και των εναλλακτικών προσεγγίσεων στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Κατά την παρουσίαση των θεμάτων ανά περίοδο, έχει δοθεί έμφαση στις επιδράσεις των υπολογιστικών μηχανών στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία, στην τέχνη και στη λογοτεχνία. Μέσα από την τεκμηρίωση που συνοδεύει το κείμενο, ο αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει στις αυθεντικές πηγές πληροφόρησης και να εμβαθύνει περισσότερο στα σημεία που τον ενδιαφέρουν.

Για τη μελέτη αυτού του βιβλίου δε χρειάζεται κάποιο ειδικό γνωστικό υπόβαθρο. Το βιβλίο αποτελείται από πέντε κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο, αναλύονται αρκετά σημαντικές έννοιες, η κατανόηση των οποίων βοηθούν τη μελέτη των επομένων τεσσάρων κεφαλαίων. Έχει καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε από πλευράς παρουσίασης εννοιών, να μη δημιουργούνται λογικά άλματα.

Ο χρονολογικός τρόπος παρουσίασης των διαφόρων θεμάτων που διαπραγματεύεται το βιβλίο και η αλληλοσύνδεσή τους, δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες στον αναγνώστη, προκειμένου να τον κάνει να «ταξιδέψει» στον υπέροχο κόσμο της τεχνολογίας. Ένα κόσμο παράξενο, περίεργο, αλλά ταυτόχρονα ελκυστικό και συναρπαστικό!


Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας