*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αναγνωστικόν

Περί την τέχνην και την πολιτικήν


Συγγραφή: · Πάνος Σκουρολιάκος
Επιμέλεια: ·Σοφία Μανουσιάδου ·Κατερίνα Σεμπέκου
Έκδοση: 2014 από "Εκδόσεις του Αυγούστου"
Σελ.:128 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-80357-2-0


Θέμα: "Αρθρογραφία" "Τέχνη, Ελληνική και πολιτική"

Το Αναγνωστικόν (περί την τέχνην και την πολιτικήν) του Πάνου Σκουρολιάκου συντίθεται από σκόρπιες φαινομενικά ψηφίδες, όπως τα αναγνωστικά των πρώτων σχολικών χρόνων που εισάγουν τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες συλλαβιστά και βιωματικά στο μεγάλο κόσμο της γνώσης.

Ψηφίδες-συλλαβές, βιώματα συνθέτουν το Αναγνωστικόν του Σκουρολιάκου, που "ρίχνονται" με τέτοιο τρόπο ώστε να επανεισάγουν την κοινωνία της κρίσης και σε κρίση αξιών στο μεγάλο κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού. Θα έλεγα καλύτερα ότι πρόκειται για μικρά και μεγάλα νήματα που, τραβώντας τα, ανασυντίθεται ο διαλυμένος, κατακερματισμένος καθρέφτης αντανάκλασης της κοινωνίας.

Τα 23 άρθρα που περιλαμβάνονται στο Αναγνωστικόν, χωρισμένο σε τρεις μεγάλες ενότητες:

-Τέχνη,
- Πολιτισμός και
- Πολιτική, Πρόσωπα"

είναι γραμμένα όλα μέσα στην κρίση, κυρίως στα δύο πιο σκληρά χρόνια (2013 - 14) και δημοσιεύτηκαν τα περισσότερα στην εφημερίδα Αυγή, κάποια άλλα στην κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και ένα άρθρο στην Εποχή.

(2013) Ξύλινα, χάλκινα, κρουστά, Εκδόσεις του Αυγούστου

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας