*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σε αναζήτηση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας

Η νέα συζήτηση για ένα σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Συγγραφή: · Γιάννης Δ. Γούναρης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2014 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:220 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-02-3043-7,


Θέμα: "Ευρωπαϊκή Ένωση"

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Παπαζήση το νέο βιβλίο του Γιάννη Γούναρη με τίτλο «Σε αναζήτηση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας. Η νέα συζήτηση για ένα Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Πρόκειται για μια κριτική μελέτη του διευρυνόμενου -εν όψει της κρίσης- δημοκρατικού ελλείμμα-τος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια παρουσίαση προτάσεων για τη ριζική θεσμική μεταρρύθμισή της, ώστε να αντιμετωπισθεί αυτό το έλλειμμα πάνω στη βάση μιας ευρωπαϊκής συνταγματικής επανίδρυσης.
Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως μια νέα αρχή. Και είναι σίγουρο ότι αυτή η νέα αρχή θα υπάρξει, αν και προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τη μορφή που θα πάρει. Άλλοι τη φαντάζονται ως το αναπόδραστο αποτέλεσμα της σημερινής παρακμής που θα οδηγήσει στη διάλυση, συντεταγμένη ή όχι, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνακόλουθη ανάδυση μιας νέας μορφής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Άλλοι την περιγράφουν ως το προϊόν της εκ θεμελίων μεταρρύθμισης των ήδη υπαρχουσών ευρωπαϊκών δομών και θεσμών, μια επιλογή που δεν είναι, απαραιτήτως, λιγότερο ριζοσπαστική από την πρώτη. Αν φαντάζει μη ρεαλιστική η πρόταση για την επανίδρυση της Ενωμένης Ευρώπης, ας αναλογιστούμε τι είναι, άραγε, περισσότερο ανεδαφικό: να προτείνει κανείς αυτήν, ακριβώς, τη δημοκρατική ευρωπαϊκή επανεκκίνηση ή να θεωρεί ότι τα ευρωπαϊκά πράγματα θα μπορέσουν για πολύ καιρό ακόμα να συνεχίσουν ως έχουν και ότι η υφιστάμενη κατάσταση είναι διατηρήσιμη σε βάθος χρόνου;
Κεντρική θέση του βιβλίου είναι πως μόνο μια ειρηνική, θεσμική επανάσταση, ένα τολμηρό άλμα προς τα εμπρός, μπορεί να ανακόψει τη σημερινή πορεία της ευρωπαϊκής παρακμής. Χωρίς να διεκδικεί την απόλυτη αλήθεια, το βιβλίο επιδιώκει να είναι μια συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο που ήδη διεξάγεται, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση μετά τις ευρωεκλογές, στη χώρα μας και όχι μόνο, γύρω από το ποια Ευρώπη θέλουμε, γιατί τη θέλουμε, πόσο απέχει από τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση και, το κυριότερο, πώς μπορούμε να φτάσουμε ως εκεί.

(2010) Από τον Μπους στον Ομπάμα, Εκδόσεις Παπαζήση

(2008) Ευρωπαϊκή ουτοπία, Κασταλία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας