*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γράμματα από έναν άγιο

Πνευματικές νουθεσίες και συμβουλές


Συγγραφή: · Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς
Επιμέλεια: · Γεώργιος Μπάρλας
Έκδοση: Δεκέμβριος 2014 από "Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)"
Σελ.:164 (14χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-495-175-8


Θέμα: "Αυτογνωσία" "Επιστολογραφία"

Συνεχίζοντας την απόδοση στη νέα ελληνική κειμένων του μεγάλου μας Αγίου, οι εκδόσεις ΑΘΩΣ θέτουν σε κυκλοφορία μία συλλογή από επιστολές που απηύθυνε ο Άγιος Νεκτάριος στις αρχές του 20ου αιώνα, προς στις μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας, την οποία είχε ιδρύσει στην Αίγινα. Ο επιμελητής της εκδόσεως Γιώργος Μπάρλας σημειώνει: «Σε σχέση με τα άλλα συγγράμματα του Αγίου Νεκταρίου οι επιστολές διατηρούν, όπως είναι φυσικό, μια αμεσότητα και το προσωπικό ύφος ενός ανθρώπου πολύ έμπειρου στην πνευματική ζωή». Το αληθινό ενδιαφέρον και η αγάπη του Αγίου προς τις πνευματικές του θυγατέρες δείχνουν ότι ο Άγιος νοιάζεται για τις μοναχές πραγματικά σαν γονιός τους. Η ανάγνωση των επιστολών όπου εναλλάσσονται η διακριτική αυστηρότητα, η γεμάτη συγκατάβαση επιείκεια και το θερμό ενδιαφέρον του Αγίου για την παραμικρή λεπτομέρεια της πρακτικής ζωής προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη ένα πρότυπο για τον τρόπο έκφρασης της πραγματικής αγάπης και ιδιαίτερα από τους γονείς προς τα παιδιά.
Το έργο συμπληρώνεται μ’ ένα μικρό παράρτημα, ιδιαίτερα σημαντικό όμως. Παραλήπτης των επιστολών είναι ο αγιορείτης γέροντας Δανιήλ. Με αφορμή ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβη στον αγιορείτη γέροντα, ο Άγιος Νεκτάριος του απευθύνει μία επιστολή για ην σημασία των δοκιμασιών στη ζωή μας, συνοδεύοντας την με την απόδειξη της έμπρακτης αδελφικής του αγάπης.
Συνοψίζοντας θα μπορούσε να ειπωθεί ότι στις σελίδες του μικρού, ευανάγνωστου και φαινομενικά απλού αυτού βιβλίου βρίσκει κανείς πολύτιμο υλικό για την αγάπη προς τους πλησίον μας.

(2021) Περί ιερών μνημοσύνων, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)

(2018) Σπουδάζοντας με έναν Άγιο, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)

(2013) Περί επιμέλειας ψυχής, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)

(2012) Περί ιερωσύνης, Παρρησία

(2012) Το γνώθι σαυτόν, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)

(2011) Λόγοι τρεις, Παρρησία

(2011) Die grossen Feste, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου

(2011) Ομιλίαι περί μετανοίας, εξομολογήσεως και θείας ευχαριστίας, Παρρησία

(2010) Η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα, Παρρησία

(2010) Λόγοι τρεις, Παρρησία

(2010) Προσευχητάριον κατανυκτικόν, Το Περιβόλι της Παναγίας

(2009) Η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα, Παρρησία

(2000) 35 ποιμαντικές επιστολές, Υπακοή

(1994) Περί Μεσαίωνος και βυζαντιακού ελληνισμού, Πελασγός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας