*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μεταλλουργία Σιδήρου

Θεωρία & Τεχνολογία


Συγγραφή: ·Ν. Εμμανουήλ Ζευγώλης
Έκδοση: Ιανουάριος 2015 από "Εκδοτικός Όμιλος Ίων"
Σελ.:632 (17χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-508-148-5


Θέμα: "Σίδηρος"

Το παρόν σύγγραμμα έχει στόχο να χρησιμεύσει σε εκείνους που ασχολούνται με τη μελέτη και παραγωγή των σιδηρούχων βιομηχανικών προϊόντων του σπογγώδους σιδήρου, του χυτοσιδήρου, του χάλυβα, των σιδηροκραμάτων και του ανοξείδωτου χάλυβα.

Μετά την εισαγωγή (Κεφ. 1), στην οποία αναφέρονται οι πρώτες και οι βοηθητικές ύλες στη μεταλλουργία σιδήρου, ακολουθεί το θεωρητικό μέρος (Κεφ. 2 έως 5). Σε αυτό εξετάζεται η φυσικοχημεία της παραγωγής των παραπάνω βιομηχανικών προϊόντων, ώστε να αντιληφθεί ο αναγνώστης τις συνθήκες - θερμοκρασία, πίεση, σύσταση πρώτων υλών και χρόνος - που απαιτούνται για την παραγωγή τους. Στο τεχνολογικό μέρος (Κεφ. 6 έως 14) εξετάζεται η διαδικασία της παραγωγής. Τα κεφάλαια του σπογγώδους σιδήρου, των σιδηροκραμάτων και του ανοξείδωτου χάλυβα έχουν σχετικά μεγάλη έκταση, εξαιτίας της περιορισμένης ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας, αλλά και της παραγωγής σιδηροκράματος σιδηρονικελίου στην Ελλάδα.

Επίσης, στα κεφάλαια της τεχνολογίας περιγράφονται συνοπτικά οι κυρίες μεταλλουργικές εγκαταστάσεις από λειτουργικής σκοπιάς και τα κύρια μεταλλουργικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στη μεταλλουργία σιδήρου, όπως η περιστροφική κάμινος, η υψικάμινος, η ηλεκτρική κάμινος και ο μεταλλάκτης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
2. ΧΗΜΙΚΗ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
3. ΘΕΡΜΟΧΗΜΕIΑ
4. ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
5. ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΓΩΓΗΣ
6. ΣΙΔΗΡΟΣ
7. ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟΣ
8. ΧΑΛΥΒΑΣ
9. ΣΙΔΗΡΟΚΡΑΜΑΤΑ
10. ΣΙΔΗΡΟΠΥΡΙΤΙΟ (Fe-Si) - ΠΥΡΙΤΙΟ (Si)
11. ΣΙΔΗΡΟΜΑΓΓΑΝΙΟ (Fe-Mn) - ΜΑΓΓΑΝΙΟΠΥΡΙΤΙΟ (Mn-Si)
12. ΣΙΔΗΡΟΝΙΚΕΛΙΟ (Fe-Ni)
13. ΣΙΔΗΡΟΧΡΩΜίΟ (Fe-Cr)
14. ΑΝΟΞΕIΔΩΤΟΣ ΧΑΛΥΒΑΣ

(2017) Ασφάλεια στη Βιομηχανία, Εκδοτικός Όμιλος ΙΩΝ

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας