*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα κριτήρια στη διεθνή πολιτική


Συγγραφή: ·Βασίλης Β. Μούτσογλου
Έκδοση: Μάρτιος 2015 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:276 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-02-3084-0


Θέμα: "Διεθνείς σχέσεις" "Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Η ιστορία διαμορφώνεται ως αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων που λαμβάνονται υπό την επίδραση οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων, σε συνδυασμό με τα εκάστοτε κριτήρια λήψης τους. Ωστόσο όμοιες καταστάσεις δεν οδηγούν στην τρέχουσα πολιτική πάντοτε στις ίδιες αποφάσεις, δεδομένων των διαφορετικών προσωπικοτήτων και περιστάσεων αλλά και της πάντοτε παρούσας στην διαδικασία λήψης αποφάσεων χαοτικής συνιστώσας. Η αξιολόγηση της καταστάσεως και η εξεύρεση του συνδυασμού των κριτηρίων που έχουν ρόλο στον τρόπο που διαμορφώνεται κάθε απόφαση, αποτελούν συνάρτηση και του συγκεκριμένου ιστορικού χρόνου, λαμβανομένης υπόψη και της διεθνούς συγκυρίας.
Η ίδια η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται σε γενικές γραμμές αρκετά συχνά, αφού τα κριτήρια λήψης αποφάσεων των κρατών στις διεθνείς των σχέσεις είναι συγκεκριμένα. Στο βιβλίο, πέραν των ανωτέρω, επιχειρείται μια απαρίθμηση των κριτηρίων λήψης αποφάσεων των κρατών στις διεθνείς σχέσεις στα πλαίσια μιας κατηγοριοποίησης και παρατίθενται παραδείγματα από την παγκόσμια διπλωματική ιστορία, στα οποία εντοπίζεται η εφαρμογή των.
Ο συγγραφέας είναι πεπειραμένος διπλωματικός καθώς και συγγραφέας πολιτικών και ιστορικών δοκιμίων, μεταξύ άλλων για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Αραβική Άνοιξη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας