*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Προφορικές και οπτικές μαρτυρίες στην ιστορία

Ξυλογλύπτες και χειροτεχνήματα στην ελληνική Θράκη


Συγγραφή: ·Πιπίνη Ε. Ελευθερίου
Επιμέλεια: · Ιφιγένεια Βαμβακίδου
Έκδοση: Απρίλιος 2015 από "University Studio Press"
Σελ.:202 (17x24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2201-1


Θέμα: "Λαογραφία, Ελληνική" "Ελλάς - Λαϊκός πολιτισμός"

Η τοπική ιστορία μπορεί να αποτελέσει εργαλείο κατανόησης της ιστορίας. Στον βαθμό που ένας από τους σκοπούς της παιδείας είναι να μυηθούν οι μαθητές στα αγαθά του ανθρώπινου πολιτισμού, η συστηματική ενασχόληση με θέματα της τοπικής ιστορίας μπορεί να αναδείξει την ιστορία του κάθε τόπου, στο πλαίσιο της γενικής ιστορίας, και να ενισχύσει στους μαθητές την ανάπτυξη ιστορικής συνείδησης και κριτικής σκέψης.
Στην παρούσα μελέτη αναλύεται πρωτογενές ερευνητικό υλικό, συνεντεύξεις Θρακιωτών ξυλογλυπτών και τα ξυλόγλυπτα έργα τους, με σκοπό την κατανόηση των συνθηκών που συνδιαμόρφωσαν το ιστορικό και πολιτισμικό πεδίο στην ελληνική Θράκη, όσον αφορά στην τέχνη της ξυλογλυπτικής από το 1930 έως το 2011.
Η αξιοποίηση του ερευνητικού υλικού στην εκπαίδευση μπορεί να προσθέσει στη γνώση του παρελθόντος, γιατί η ιστορία των ανθρώπων βρίσκεται στην καθημερινή ζωή. Μπορεί επίσης να ενισχύσει στους μαθητές την ανάπτυξη δεξιοτήτων ιστορικής συνείδησης και κατανόησης των παραμέτρων της σημερινής ζωής του ανθρώπου και του εαυτού τους χωριστά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας