
*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 8,36 €
Εις Ελευθερίαν
Διηγήματα
Συγγραφή: · Ελεωνόρα Σταθοπούλου
Έκδοση: Απρίλιος 2015 από "Βιβλιοπωλείον της Εστίας"
Σελ.:136 (13χ20,5), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-05-1638-8
Θέμα: "Διηγήματα - Συλλογές"
― Ήρθα να σε πάρω μαζί μου ώς τη θάλασσα! Θέλεις;
Η Λουίζα ανεσήκωσε μετά δειλίας το βλέμμα από του χώματος.
Ο νέος ίστατο τώρα όρθιος όπισθεν της θύρας του κήπου, επανέλαβε δε μετά σοβαρότητος:
― Θέλεις;
― Θέλω! απήντησεν. Κατείχε δε αυτήν έρως και έκστασις.
Ο βραχίων ος υψώθη και η χειρ η ακυρώσασα ακαριαίως την θύραν ήσαν τοσούτον λευκά, ώστε η νέα δεν είδε παρά μίαν ριπήν φωτός να εκτινάσσει μακράν το φοβερόν κιγκλίδωμα. Ήτο δε βεβαία ότι εάν έστρεφε την κεφαλήν προς τα οπίσω, μηδέ ο οίκος του πατρός της ήθελεν υπάρχει πλέον, μηδέ η μέχρι τούδε νεκρώσιμος ακολουθία των ημερών.
Επτά ελληνικές ιστορίες, όπου η γλώσσα φωτίζει τους ήρωες καθώς τους πρέπει. Λατρευτικά τους συμπαθείς, παραμορφωτικά τους αντιπαθείς, για να μακρύνει η μύτη τους. Έτσι ο αναγνώστης μπορεί να συγκινείται και να διασκεδάζει ταυτόχρονα, άσκηση απαραίτητη για τη φυσική δυσανεξία στην πίκρα. Μπορεί ακόμα και να πιστέψει ο αναγνώστης πως οι ήρωες στ’ αλήθεια πετάνε, στ’ αλήθεια μεταμορφώνονται, και να ευχαριστηθεί. Μέχρι και από μια μυγούλα στο μάτι μπορεί να ελευθερωθεί ο αναγνώστης διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Όμως να μην προτρέχουμε. Ας πει το ναι ο αναγνώστης και βλέπουμε.
Ε. ΣΤ.
Στη γραφή της Ελεωνόρας Σταθοπούλου φάνηκε από την αρχή ότι καρδιά και μυαλό συνδέονται αδιάσπαστα. Η επιλογή της γλωσσικής έκφρασης είναι μέρος του αφηγηματικού της σύμπαντος. Η γλώσσα για την Σταθοπούλου δεν εκπίπτει σε απλό εργαλείο.
Ένα “cult” βιβλίο μέσα στη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή.
(2013) Εκείνος ΙΙ, Βιβλιοπωλείον της Εστίας
(2010) Καλό αίμα, κακό αίμα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας
(2008) Barbara: Διάλογος με μια περσόνα, Οδός Πανός
(2006) Εκείνος, Οδός Πανός
(2001) Κραυγές και ψίθυροι. Από τη ζωή των μαριονετών, Αιγόκερως