*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ευρωπαϊκή Ενωση

δίκαιο, οικονομία, πολιτική


Συγγραφή: · Νίκος Σ. Μούσης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2015 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:600 (17Χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-02-3107-6


Θέμα: "Ευρωπαϊκή Ένωση"


Η « Ευρωπαϊκή Ένωση: Δίκαιο, Οικονομία, Πολιτική» είναι το μόνο βιβλίο που δίνει μια σφαιρική εικόνα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, και μάλιστα μια νέα εικόνα σε κάθε νέα έκδοση. Στόχος του είναι να δώσει στον αναγνώστη μια γενική αντίληψη και την αναγκαία προοπτική για να καταλάβει τον περίπλοκο οργανισμό που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Οι πολυάριθμες εκδόσεις του σε διάφορες γλώσσες πιστοποιούν το διεθνές κύρος αυτού του βιβλίου. Παρέχει βιβλιογραφικά στοιχεία για περισσότερα από 500 διεθνούς κύρους νέα συγγράμματα για την ΕΕ και άρθρα επιλεγμένα κατά θέματα.
Το βιβλίο αυτό επιδιώκει μια πραγματιστική διεπιστημονική προσέγγιση, αρκετά αποσπασμένη από τους ειδικούς κανόνες και τις μεθόδους καθεμιάς από τις επιστήμες που την αποτελούν. Πρόκειται για ένα πρακτικό εγχειρίδιο για οποιονδήποτε μελετητή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος: ακαδημαϊκό μελετητή του νέου κλάδου σπουδών που είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, νομικό που ενδιαφέρεται για το ευρωπαϊκό δίκαιο που εμπλουτίζεται και αναθεωρείται συνεχώς, οικονομολόγο που θέλει να κατανοήσει τα νέα δεδομένα των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών, ιστορικό που επιζητεί μια νομικό-οικονομική σκοπιά για τη μελέτη της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, επιχειρηματία που θέλει να καταλάβει τους μηχανισμούς της μεγάλης αγοράς μέσα στην οποία μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητες.
Είναι αλήθεια ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν μπορεί να μελετηθεί με τα ειδικά εργαλεία των οικονομικών ή των πολιτικών επιστημών, των διεθνών σχέσεων ή του δικαίου. Γι’αυτό το βιβλίο αυτό, επιδιώκει μια προσέγγιση η οποία δεν είναι ούτε δογματική ούτε καθαρά θεωρητική και η οποία παρουσιάζει αντικειμενικά τι επιδιώκουν να επιτύχουν οι διάφορες πολιτικές και νομοθετικές πράξεις της Ένωσης, με ελάχιστες υποκειμενικές εκτιμήσεις ως προς τα επιτεύγματά τους μέχρι σήμερα.

(2013) Ευρωπαϊκή Ένωση, Εκδόσεις Παπαζήση

(2011) Ευρωπαϊκή Ένωση, Εκδόσεις Παπαζήση

(2010) Εγχειρίδιο ευρωπαϊκής πολιτικής, Εκδόσεις Παπαζήση

(2006) Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ή χωρίς σύνταγμα, Εκδόσεις Παπαζήση

(2002) Η κοινωνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εκδόσεις Παπαζήση

(1998) The Key to European Union, Εκδόσεις Παπαζήση

(1998) The Key to European Union, Εκδόσεις Παπαζήση

(1998) The Key to European Union, Εκδόσεις Παπαζήση

(1998) The Key to European Union, Εκδόσεις Παπαζήση

(1998) The Key to European Union, Εκδόσεις Παπαζήση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας