*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γράφοντας ανάμεσα

Εθνογραφικές δοκιμές με αφορμή το Ζαγόρι


Συγγραφή: · Βασίλης Κ. Δαλκαβούκης
Έκδοση: Νοέμβριος 2015 από "Επίκεντρο"
Σελ.:208 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-458-604-2


Θέμα: "Λαογραφία, Ελληνική"

Με επίκεντρο την κοινωνία του Ζαγορίου ο συγγραφέας διατυπώνει πρωτότυπες εθνογραφικές και ανθρωπολογικές διαπιστώσεις. Στην μελέτη του αυτή επικεντρώνεται στο “εθνογραφικό παρόν” και πραγματεύεται δύο κομβικά ζητήματα για την φυσιογνωμία όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά τουλάχιστον της ελληνικής επικράτειας στο σύνολό της: τον τουρισμό και την οικονομική κρίση. Από τον τίτλο ακόμα γίνεται φανερή η κλασσική εκδοχή της οριακότητας ανάμεσα σε δύο καταστάσεις, ως σταθερά πλαίσια αναφοράς της κοινωνικής δομής. Ο συγγραφέας, έχοντας καταγωγή από την περιοχή που αναλύει, γράφει στα όρια των πολλαπλών αυτών πλαισίων στα οποία ζει ως κοινωνικό ον μέσα από μία πλειάδα ρόλων. Η διεπιστημονική συγκρότηση του ερευνητή, η διπλή ταυτότητα του «εντόπιου εθνογράφου / ανθρωπολόγου» και τα όρια ανάμεσα στην υποκειμενικότητα, την πολιτική ταυτότητα και την επιστημονική αναπαράσταση, είναι μερικά μόνο από τα «ανάμεσα» που διατρέχουν ολόκληρο το βιβλίο. Η έρευνα αυτή, έχοντας ως αφετηρία το Ζαγόρι, επεκτείνεται σε μια ευρύτερη ανάλυση όπου η εθνογραφία μπορεί να «συνομιλήσει» με την ιστορία, τη λαογραφία, την κοινωνιολογία και τις κοινωνικές επιστήμες γενικότερα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας