*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βόρεια Αφρική

Εσωτερική πολιτική - Περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις


Συγγραφή: ·Βιβή Δ. Κεφαλά
Έκδοση: Ιανουάριος 2016 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:389 (21x14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-02-3042-0


Θέμα: "Διεθνείς σχέσεις"

Το βιβλίο "Βόρεια Αφρική: Εσωτερική πολιτική, περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις" αφορά ένα υποσύστημα υψηλής γεωστρατηγικής και γεωοικονομικής σημασίας για την Μεσόγειο, την Αφρική αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση περιοχές από τις οποίες επηρεάζεται αλλά και τις οποίες επηρεάζει.

Το ενδιαφέρον για την Βόρεια Αφρική αυξάνεται κατακόρυφα μετά τις αραβικές εξεγέρσεις του 2011, οι οποίες άρχισαν από την Τυνησία, επεκτάθηκαν σε πολλές άλλες αραβικές χώρες ανατρέποντας τις περιφερειακές ισορροπίες, όπως συνέβη και στην Λιβύη, από όπου απορρέουν μείζονες απειλές τόσο για την ίδια την χώρα όσο και για τα γειτονικά υποσυστήματα.

Το βιβλίο πραγματεύεται την πολιτική διαδρομή των χωρών της περιοχής από την περίοδο της αποικιοκρατίας μέχρι σήμερα, τις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς και τις σχέσεις τους με τις κατά καιρούς μεγάλες δυνάμεις, όπως επίσης και τα αίτια και τις συνέπειες των αραβικών εξεγέρσεων.

(2001) Κόσοβο, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας