*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κρίση εποχής ή εποχή της κρίσης - Τρία κείμενα

Alain Badiou · Amin Maalouf ·Jacques Généreux


Συγγραφή: · Alain Badiou · Amin Maalouf ·Jacques Généreux
Επιμέλεια: ·Έφη Κορομηλά
Έκδοση: Φεβρουάριος 2016 από "Αλεξάνδρεια"
Σελ.:80 Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες"

Τρία κείμενα για μια εποχή κρίσης
από τρεις κορυφαίους συγγραφείς και
διανοούμενους της σύγχρονης γαλλικής σκηνής

«Λιγότερο από τριάντα χρόνια ήταν αρκετά για να “πετύχει” η νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση να συνδυάσει τη νέα αποξένωση των ατόμων με την κοινωνική αναταραχή και τον πόλεμο των κοινοτήτων, και μάλιστα των πόλεμο των πολιτισμών. Η παράδοση είχε προσφέρει στην ανθρωπότητα τη συνοχή μιας μεγάλης κοινωνίας, η νεωτερικότητα εισήγαγε την προσωπική ελευθερία, το μεταπολεμικό πνεύμα έκανε τα πρώτα βήματα προς τη συμφιλίωση αυτών των δύο συνεισφορών, με την ειρήνη των εθνών ως επιστέγασμα. Η Μεγάλη Οπισθοδρόμηση μας τα παίρνει όλα πίσω, και τη συνοχή και την ελευθερία και την ειρήνη.»
Ζακ Ζενερέ

«Αν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις παλιές νομιμότητες, ας είναι “προς τα πάνω”, όχι “προς τα κάτω”. ας είναι προς τη διαμόρφωση μιας κλίμακας αξιών που θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε, καλύτερα απ’ ό,τι ώς τώρα, τη διαφορετικότητά μας, το περιβάλλον μας, τους πόρους μας . . . Η “προς τα πάνω” έξοδος από την απορρύθμιση που πλήττει τον κόσμο απαιτεί την υιοθέτηση μιας κλίμακας αξιών που να βασίζεται στην προτεραιότητα της κουλτούρας.»
Αμίν Μααλούφ

«Η μόνη επικίνδυνη και ριζοσπαστική κριτική είναι η πολιτική κριτική της δημοκρατίας. Διότι το έμβλημα του παρόντος χρόνου, το φετίχ του, ο φαλλός του είναι η δημοκρατία. Όσο δεν καταφέρνουμε να ασκήσουμε σε μεγάλη κλίμακα μια δημιουργική κριτική της κρατικής δημοκρατίας, θα βαλτώνουμε μέσα στο χρηματιστικό μπορντέλο των εικόνων . . . Ας ετοιμάσουμε λοιπόν, αν ξέρουμε τον τρόπο, εκείνα τα ποιήματα κι εκείνες τις εικόνες που δεν ικανοποιούν καμιά από τις υποταγμένες επιθυμίες μας.»
Αλαίν ΜπαντιούΟ Alain Badiou, Γάλλος φιλόσοφος, μυθιστοριογράφος και δραματουργός, γεννήθηκε το 1937 στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Από τους πρωτεργάτες του Πανεπιστημίου VΙΙΙ του Παρισιού (Vincennes), έγινε καθηγητής στην École normale supérieure (rue d'Ulm) και διευθυντής σπουδών στο Collège international de philosophie. Συγγραφέας, μεταξύ άλλων, του L'Être et l'Événement, είναι επίσης γνωστός για την αρχική στράτευσή του στο μαοϊκό κίνημα, τη σταθερή υποστήριξη της κομμουνιστικής ιδέας και την υπεράσπιση των ξένων «παράνομων» εργατών.


Ο Jacques Généreux, Γάλλος οικονομολόγος, γεννήθηκε το 1956. Καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών (ΙΕΡ) του Παρισιού, έχει δημοσιεύσει τα βιβλία Économie Politique και La Grande Régression. Παλαιότερα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, είναι πλέον ιδρυτικό μέλος και ενεργό στέλεχος του Αριστερού Κόμματος του Λυκ Μελανσόν.


Ο Amin Maalouf, Γαλλολιβανέζος συγγραφέας, γεννήθηκε το 1949 στη Βυρηττό. Δημοσιογράφος αραβικών εφημερίδων με πολλές διεθνείς αποστολές, πριν και μετά την αναγκαστική μετανάστευσή του στη Γαλλία, αφιερώθηκε εντέλει στη συγγραφή μυθιστορημάτων και δοκιμίων στα γαλλικά (καθώς και λιμπρέτων όπερας), όπως τα Les Croi-sades vues par les Arabes, Le Rocher de Tanios (βραβείο Goncourt) και Le Dérèglement du monde.


Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας