*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Απλά μαθήματα φιλοσοφίας για παιδιά


Συγγραφή: · Δημήτρης Ντούσας
Έκδοση: Μάιος 2016 από "Μένανδρος"
Σελ.:624 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5033-41-5


Θέμα: "Εκπαίδευση" "Εκπαίδευση και κοινωνία" "Φιλοσοφία του νου"

Το εγχειρίδιο αυτό είναι διδακτικό και απευθύνεται σε μαθητές του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του γυμνασίου, του λυκείου, σε εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και σε όλους τους αρχάριους ενήλικες. Μεταξύ άλλων αναλύει:
Τι είναι η φιλοσοφία, ποιοι είναι οι μεγάλοι φιλόσοφοι της Ελλάδας και της ανθρωπότητας, τι είπαν και πώς έζησαν.

Το βιβλίο χωρίζεται σε 10 θεματικές ενότητες με συνολικά 280 ξεχωριστά δισέλιδα μαθήματα .

1. Είναι τεκμηριωμένο ιστορικά, φιλοσοφικά, ψυχολογικά, παιδαγωγικά και διδακτικά. Διατρέχοντας μια ιστορική περίοδο 2.700 χρόνων, ενσωματώνει και αξιοποιεί τις απόψεις και την πρακτική κορυφαίων φιλοσόφων και παιδαγωγών, ξεκινώντας από τον Πυθαγόρα και τον Επίκουρο μέχρι τον Γιάσπερς και τον Λίπμαν.
2. Είναι επίσης ολοκληρωμένο θεματολογικά. Τα θέματα-μαθήματα αναφέρονται στον άνθρωπο, την κοινωνία, την οικονομία, το κράτος, την ηθική, την ελευθερία, το λογικό, την ψυχή, τη φιλία, τον έρωτα, τον θάνατο, τον θεό, το σύμπαν, τη ζωή.
3. Περιέχει εμπεδωτικές ασκήσεις (συμπληρώσεις μικρών κειμένων, αντιστοιχίσεις, σωστό ή λάθος, μεσοστιχίδες κ.ά.), που την κάνουν πιο προσιτή και ευχάριστη για τα μικρά παιδιά. Το θεατρικό δρώμενο, με το οποίο και κλείνει το βιβλίο -όπου τα παιδιά υποδύονται τους φιλοσόφους-, αποτελεί την κορύφωση.
4. Τέλος, η πλούσια βιβλιογραφία που παραθέτει, τόσο σε κάθε μάθημα όσο και στις τελευταίες σελίδες, τεκμηριώνουν τη φιλοσοφική, παιδαγωγική και διδακτική του πρόταση.
Τα μαθήματά θα βοηθήσουν τους αναγνώστες να κατανοήσουν τον άνθρωπο, το λογικό του, την ψυχή του, την κοινωνία, την ιστορία, τις θρησκείες, την αλήθεια, τη φιλία, τις ηθικές και κοινωνικές αξίες, την εργασία, το εμπόρευμα, την παραγωγή, την ανταλλαγή, την οικονομία και τις κρίσεις της, την εκμετάλλευση, την αλλοτρίωση, την ελευθερία, τον έρωτα, την αγάπη, τη ζωή, την ευτυχία, τον θάνατο, την πολιτική, το κράτος, τους φιλοσόφους και τη διδασκαλία τους, τις πρώτες αρχές του κόσμου, τη μεγάλη έκρηξη, τις μαύρες τρύπες, το σύμπαν και τους νόμους που το κυβερνούν καθώς και τη θέση τους μέσα σ’ αυτό.
O συγγραφέας αποδίδει μεγάλη σημασία στη διδασκαλία δεκάδων μαθημάτων για τη φιλία των παιδιών, τόσο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου όσο και μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου.Η διδασκαλία αυτών των μαθημάτων είναι ένα από τα καλύτερα μέσα για την αντιμετώπιση και ενός επίκαιρου προβλήματος, του λεγόμενου «σχολικού εκφοβισμού».

Tα μαθήματα απλώνονται και διαβαθμίζονται για μαθητές από 4-18 ετών. Αυτό σημαίνει πως δεν προσφέρονται όλα τα μαθήματα για όλα τα παιδιά. Για κάθε ηλικία προσφέρονται ορισμένα και συγκεκριμένα μαθήματα απ’ όλες ή από μερικές θεματικές ενότητες του βιβλίου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας