*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αποστολή

Τα επίσημα αρχεία του Γραφείου Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS) των ΗΠΑ στην κατεχόμενη Ελλάδα (Μάιος-Οκτώβριος 1944)


Μετάφραση: · Ηλίας Θερμός
Επιμέλεια: · Ηλίας Θερμός
Έκδοση: Νοέμβριος 2016 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:264 (21x14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-03-6056-1


Θέμα: "Αρχεία" "Ελλάς - Ιστορία - 1940-"

Η έκδοση των επί­ση­μων αρχείων του Γρα­φείου Στρα­τη­γι­κών Υπη­ρε­σιών (OSS) των ΗΠΑ που αφο­ρούν τις επι­κοι­νω­νίες μεταξύ της αμε­ρι­κα­νι­κής απο­στο­λής «Περι­κλής» του Εργα­τι­κού Γρα­φείου του OSS στο Κάιρο απο­τε­λεί σημα­ντική προ­σφορά στην ιστο­ρική ανά­λυση της ελλη­νι­κής πραγ­μα­τι­κό­τη­τας για εκείνη την κρί­σιμη εποχή.

Η απο­στολή «Περι­κλής», που λει­τουρ­γούσε κοντά στην ΠΕΕΑ και στην Κεντρική Επι­τροπή του ΕΑΜ, μας δίνει ένα πλού­σιο ερευ­νη­τικό υλικό με τα τηλε­γρα­φή­ματα και τις εκθέ­σεις για την κατά­σταση που επι­κρα­τούσε στην Ελλάδα, την οργά­νωση και τη λαϊκή απή­χηση του ΕΑΜ, τις πρώ­τες εκλο­γές στην ελεύ­θερη Ελλάδα, τους ιδε­ο­λο­γι­κούς και πολι­τι­κούς στό­χους της Ελεύ­θε­ρης Κυβέρ­νη­σης των Βου­νών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας