*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αρχαία Φιλοσοφία


Συγγραφή: · Julia Ε. Annas
Μετάφραση: ·Γιάννης Αβραμίδης
Έκδοση: Νοέμβριος 2016 από "Θύραθεν"
Σελ.:185 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-809-756-8


Θέμα: "Φιλοσοφία, Αρχαία"

“ Μια συντομη εισαγωγή θα πρέπει να μην έχει πολύ φιλό­δοξους στό­χους. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία να δοθούν στον ανα­γνώ­στη ά­με­σες κατευθύνσεις που θα τον οδηγήσουν α­­πευ­θείας σε ό,τι πιο σημαντικό στην αρχαία φιλοσοφία. Στο βιβλίο αυτό προ­σ­πά­θησα να φέ­ρω σε ουσιαστική επαφή τον αναγνώστη με μια μακρά πα­ρά­­δοση διαλόγου και δέσμευσης, με τρό­πο τέτοιο ώστε να α­­ξίζει τον κόπο, και με την ελπίδα ότι τού­τη η επαφή θα συ­νεχιστεί και μετά το τέλος της ανάγνωσής του.
” Η αρχαία φιλοσοφία κάποιες φορές διδάσκεται ως μία αλ­λη­λο­διαδοχή Μεγάλων Διανοητών, των οποίων τις ιδέες πρέ­­πει ο μα­­­­θητής να μάθει και να θαυμάσει. Τίποτε δεν βρί­σκεται μακρύ­τε­­­ρα από το πνεύμα της. Όταν ξεφυλλίζου­με έργα της αρχαίας φι­­λοσοφίας, τις περισσότερες φορές ανακαλύπτουμε πως αυτό που εκτυλίσσεται είναι μια αντιπαράθεση και επιχειρηματολογία στην οποία καλούμαστε να με­­τέχουμε.”
Julia Annas

Η Annas αποφεύγει την καθιερωμένη χρονολογική επισκό­πη­ση, ε­πι­λέγοντας να εξοικειώσει τον αναγνώστη με τα βασικά προβλήματα και με­λήματα των αρχαίων στοχαστών· ταυτόχρονα εφιστά την προσοχή μας στον τρόπο με τον οποίο τα προσεγ­γί­­ζου­με και στην επί­δρα­ση των παραγόντων που καθιστούν το εν­δια­φέ­ρον μας για τους αρ­χαίους επιλεκτικό και ευμετάβλητο, υπενθυμί­ζο­ντας πόσο διαφορετικές είναι κατά καιρούς οι αναγνώσεις των αρ­­­χαίων έρ­γων, α­­νάλογες με τα ενδιαφέροντα και τις συνθήκες της εκάστοτε ε­πο­χής.

(2016) Πλάτων, Θύραθεν

(2007) Βιοηθική, Τραυλός

(2006) Εισαγωγή στην Πολιτεία του Πλάτωνα, Καλέντης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας