*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στην κόλαση των δύο πολέμων

Ευρώπη, 1914-1949


Συγγραφή: · Ian Kershaw
Έκδοση: Δεκέμβριος 2016 από "Αλεξάνδρεια"
Σελ.:608 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-221-714-6


Θέμα: "Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945"

Η πολυαναμενόμενη μελέτη του φημισμένου ακαδημαϊκού Ian Kershaw για τα κρίσιμα χρόνια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πρώτο μέρος μιας δίτομης ιστορίας της σύγχρονης Ευρώπης.



Το καλοκαίρι του 1914 το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ρίχτηκε σ’ έναν πόλεμο τόσο καταστροφικό που άφησε έντρομους τους επιζώντες, συγκλονισμένους από το γεγονός ότι ένας πολιτισμός που θεωρούσε τον εαυτό του πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο είχε καταρρεύσει μέσα σε τέτοια αγριότητα.

Το 1939 οι Ευρωπαίοι ξεκίνησαν μια δεύτερη σύρραξη που κατάφερε να γίνει ακόμη χειρότερη – έναν πόλεμο όπου η εξόντωση αμάχων ήταν κεντρικός στόχος και, την επομένη, η βία δεν έπαψε να διαμορφώνει τη διχασμένη ήπειρο που προέκυψε. Η μακρά ευρωπαϊκή καταστροφή, αυτή η αφάνταστα δραματική, τραυματική αλλά και σαγηνευτική περίοδος από το 1914 ώς το 1949, δεν είχε προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Το βιβλίο την αποδίδει σε τέσσερις μείζονες αιτίες: μια έκρηξη εθνοφυλετικού εθνικισμού, πικρές και ασυμφιλίωτες εδαφικές διαφορές, οξείες ταξικές συγκρούσεις που αναδείχθηκαν με την Ρωσική Επανάσταση, και μια παρατεταμένη κρίση του καπιταλισμού.

Συνδυάζοντας τη μοναδική επιστημοσύνη του με τη συναρπαστική του πρόζα, ο βραβευμένος Βρετανός ιστορικός Ίαν Κέρσοου αφηγείται την ιστορία αυτών των γεγονότων με έμπνευση, πρωτοτυπία και ανθρωπιά. Σκιαγραφεί τους υπεύθυνους των κρίσιμων αποφάσεων και φέρνει στην επιφάνεια τους βίαιους κραδασμούς του πολέμου που άλλαξαν ριζικά την πορεία της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ιστορίας. Και δεν αποφεύγει τα δύσκολα ζητήματα που εγείρονται: τι σήμαινε για τους Ευρωπαίους ότι εγκαινίασαν και έζησαν σε τόσο τρομερούς καιρούς – και τι σημαίνει για μας σήμερα.

Έγραψαν για το βιβλίο

quote image



Η τρομακτική, επικών διαστάσεων ιστορία που αφηγείται ο Ίαν Κέρσοου προκαλεί μετασεισμικές δονήσεις που συνδέονται με σημερινούς τίτλους ειδήσεων: Οι Πολωνοί στρατιώτες κλείνουν τα σύνορα … Άνοδος της αυστριακής δεξιάς … Ζοφερή έκθεση για την ανεργία … Σοκάρει η βρετανική ψηφοφορία … Οι Γερμανοί ζητούν κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία … Βράζει η ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση … Όλα αυτά θυμίζουν πολύ τα τύμπανα που ηχούσαν πριν από την κάθοδο της Ευρώπης στο «λάκκο της βαρβαρότητας» μέσα σ’ έναν αιώνα δύο παγκοσμίων πολέμων που σχεδόν κατέστρεψαν τον πολιτισμό της, για ν’ ακολουθήσουν 40 χρόνια Ψυχρού Πολέμου … Το Στην κόλαση των δύο πολέμων θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο ανάγνωσμα σε κάθε καγκελαρία, κάθε γραφείο αρχισυντάκτη και κάθε τόπο όπου θερμόαιμοι ευρωσκεπτικιστές κάθονται να σκεφτούν.

The New York Times Book Review

(2023) Προσωπικότητα και εξουσία, Αλεξάνδρεια

(2020) Η Ευρώπη σε δίνη, Αλεξάνδρεια

(2016) Χίτλερ, Μεταίχμιο

(2015) Το τέλος, Κλειδάριθμος

(2012) Δεύτερη ανάγνωση, Πόλις

(2011) Ο Χίτλερ, οι Γερμανοί και η τελική λύση, Εκδόσεις Πατάκη

(2011) Τα μεγάλα ερωτήματα της ιστορίας, Κλειδάριθμος

(2008) Μοιραίες επιλογές, Εκδόσεις Πατάκη

(2005) Χίτλερ 1889-1936: Ύβρις, Scripta

(2005) Χίτλερ 1936-1945: Νέμεσις, Scripta

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας