*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοινωνιολογική επιθεώρηση 4ο τεύχος, Φεβρουάριος 2017


Έκδοση: Φεβρουάριος 2017 από "Επίκεντρο"
Σελ.:152 (24x17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 22417311


Θέμα: "Περιοδικές εκδόσεις"

Το τέταρτο τεύχος της Κοινωνιολογικής Επιθεώρησης ασχολείται με ζητήματα που αφορούν όψεις της εμπειρίας της κρίσης, εξετάζοντας τη σύγχυση, τη ποικιλόμορφη στέρηση, την απογοήτευση και τις απόπειρες διαφυγής που προκαλεί. Περιλαμβάνει δύο άρθρα στα οποία εξετάζονται τόσο το ζήτημα της ανεργίας, όσο και της ψυχική υγείας. Έτσι η Χριστίνα Καρακιουλάφη στο κείμενό της με τίτλο «Βιώματα και εμπειρίες της ανεργίας στην Ελλάδα σε καιρό κρίσης», εξετάζει το περιεχόμενο που αποκτά η ανεργία σε ένα πλαίσιο μαζικοποίησής της και εκ παραλλήλου δραστικού περιορισμού της δυνατότητας εξόδου απ’ αυτήν, σε συνάρτηση με την προσωπική πρόσληψη της απώλειας της εργασίας και το βίωμα της ανεργίας. Στο άρθρο της «Το Φαινόμενο των Αυτοκτονιών στην Σημερινή Συγκυρία. Οικονομική Κρίση και οι Επιπτώσεις της στην Ψυχική Υγεία των Ελλήνων», η Μαρία Μουζάκη ασχολείται με ένα επαναλαμβανόμενα επίκαιρο θέμα, το οποίο έχει αποτελέσει πρώτη ύλη για την οικοδόμηση επιχειρημάτων, ρεαλιστικών ή μη, για την αποδιοργανωτική επίδραση της κρίσης σε ευάλωτα άτομα και το κοινωνικό σώμα συνολικά, όπως και για την ανάγκη να τιθασευτεί. Απ’ το πεδίο της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης έρχονται οι δύο επόμενες εργασίες. Η μία είναι των Αχιλλέα Αλτιντασιώτη, Χρήστου Τουρτούρα, Αργύρη Κυρίδη και Κωστή Τσιούμη και εξετάζει τις «Σχολικές διαδρομές των μουσουλμανοπαίδων. Η περίπτωση ενός Δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης». Η άλλη είναι των Θεόδωρου Θάνου και Ανδρομάχης Μπούνα και πραγματεύεται την «(Ανα)παραγωγή και (εν)δυνάμωση των έμφυλων διακρίσεων στο σχολείο μέσα από άτυπες διαδικασίες». Ασχολούμενος με το διαφορετικό πεδίο της πολιτισμικής μεταβίβασης ο Νικήτας Αλιπράντης στο άρθρο του «Μετάδοση ξενικών πολιτιστικών δεδομένων ως κοινωνιολογικό φαινόμενο» επιχειρεί να το προσδιορίσει και οριοθετήσει σε αναφορά με δύο πεδία: την μεταβίβαση απ’ το εξωτερικό (Γερμανία) στην Ελλάδα βασικών συνιστωσών του καθεστώτος εργασίας και την μεταφύτευση εκ της αλλοδαπής σύγχρονων πολιτισμικών αντιλήψεων. Τέλος, στο τμήμα των «Βιβλιοκρισιών» του παρόντος τεύχους, η Αγγελική Γαζή, παρουσιάζει και συζητά το βιβλίο που επιμελήθηκαν οι Νίκος Δεμερτζής, Ελένη Πασχαλούδη και Γιώργος Αντωνίου με τίτλο Εμφύλιος ? Πολιτισμικό Τραύμα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας