*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παραδοσιακό Ηχόχρωμα. Μέθοδος Διδασκαλίας Εκμάθησης Ταμπουρά.

Με χρήση του Αριθμητικού Τροπικού Συστήματος


Συγγραφή: · Νεκτάριος Δημ. Πιτσιούγκας
Έκδοση: Μάρτιος 2017 από "Εκδοτικός Όμιλος Ίων"
Σελ.:104 (21 x 29), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-508-166-9


Θέμα: "Εκπαίδευση" "Μουσικά όργανα"

Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στη διδασκαλία του παραδοσια­κού ελληνικού οργάνου Ταμπουρά.


Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει παραδο­σιακά τραγούδια κατά επίπεδο δυσκο­λίας.


Ο δάσκαλος του ταμπουρά, αφού διδάξει στο μαθητή του τα προκαταρκτικά, δηλαδή το σωστό πιάσιμο του οργάνου και τη σωστή θέση του σώματος με το όργανο, μετά θα προχωρήσει σε ασκήσεις για εκμάθηση και κίνηση της πένας και των ανοικτών χορδών. Στη συνέχεια θα διδάξει την κλίμακα Ράστ Ντο ή, σε αντιπαραβολή με τη Βυζαντινή Μουσική, τη φυσική διατονική κλίμακα στον πλάγιο του τετάρτου Νη μέσα από διάφορες ασκήσεις, τις οποίες παραθέτω πριν από τα τραγούδια. Όταν ο μαθητής αποκτήσει μια καλή σχέση με το όργανο, μπορεί να αρχίσει να διδάσκεται τα τραγούδια με τη σειρά.


Σαν απλούστερο σύστημα εκμάθησης των διαστημάτων χρησιμοποιείται η Μέθοδος του Χρίστου Τσιαμούλη, ούτως ώστε ο σπουδαστής να αναγνώσει μια ύφεση και μια δίεση της Ευρωπαϊκής Μουσικής, που περιέχουν όμως τα διαστήματα της Παραδοσιακής Μουσικής με έναν αριθμό πάνω στην αλλοίωση. Οι ασκήσεις και τα παραδοσιακά τραγούδια είναι γραμμένα ώστε ο ταμπουράς να είναι κουρδι­σμένος σε Ρε, Σολ, Ντο, όπου Ρε είναι η κάτω 1η χορδή, Σολ η μεσαία 2η χορδή και Ντο η επάνω 3η χορδή. Σε αντιπαραβολή με τη Βυζαντινή Μουσική το κούρδισμα είναι Πα, Δι, Νη.


Τέλος, παρατίθονται τρείς Εκκλησιαστικοί Ύμνοι των Χριστουγέννων σε Ευρωπαϊκή και Βυζαντινή σημειογραφία. Για τη Βυζαντινή γραφή των ύμνων χρησιμοποίήθηκε το πρόγραμμα «Η Βυζαντινή Μουσική Γραφή», που έχει δημιουργήσει μέσω του προγράμματος Finale®

Τους ύμνους μπορείτε να τους ακούσετε με ταμπουρά και βιολί στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ixoxroma.gr

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας