*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ετερότητα και ανεκτικότητα στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές πολιτικές κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων


Συγγραφή: ·Μαίρη Ανάγνου
Έκδοση: Μάρτιος 2017 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:840 (24χ17), 1, ISBN: 978-960-02-3299-8


Θέμα: "Ρατσισμός" "Ευρωπαϊκή Ένωση" "Μετανάστευση - Ευρώπη"

Σε μια εποχή που εν όψει γεγονότων όπως: η οικονομική κρίση, η μεταναστευτική/προσφυγική κρίση, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην ευρωπαϊκή επικράτεια, οι ρατσιστικές εκφράσεις και τα κρούσματα φυλετικής βίας βρίσκονται -σύμφωνα με εκθέσεις αρμόδιων οικουμενικών και ευρωπαϊκών οργάνων- σε καμπή, το ερώτημα σχετικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές αντιμετώπισής τους είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Στόχος του ανά χείρας πονήματος είναι να καταγράψει ακριβώς τα δικαιοθεσμικά και πολιτικά εργαλεία αντιμετώπισης του ρατσισμού και των συναφών (φυλετικών) διακρίσεων στην Ευρώπη διαχρονικά, παράλληλα με την ανάδειξη των τρεχουσών εξελίξεων.

Εστιάζεται δηλαδή, στις πολιτικές που αναπτύχθηκαν πρώτα από το Συμβούλιο της Ευρώπης (από το 1949) και κατόπιν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (από το 1992) για την αντιμετώπιση του ζητήματος του ρατσισμού και των διακρίσεων σε όλες τις εκφάνσεις του.

Ως παράδειγμα που συνδέει τη θεωρία με την πρακτική, εξετάζεται η εφαρμογή ή και επιρροή των εν λόγω εργαλείων στη διαμόρφωση σχετικών (εθνικών) πολιτικών στην περίπτωση της Ελλάδας.

(2020) Ακυβέρνητες ροές, Εκδόσεις Παπαζήση

(2018) Η Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια στο "Χώρο", Εκδόσεις Παπαζήση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας