*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το σπουργίτι του Γκέρικε


Συγγραφή: ·Jan Wagner
Μετάφραση: · Κώστας Κουτσουρέλης
Έκδοση: Μάρτιος 2018 από "Κίχλη"
Σελ.:96 Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Γερμανική και γερμανόφωνη ποίηση"

«Τα ποιήματα του Γιαν Βάγκνερ συνενώνουν μέσα τους τη χαρά και το παιχνίδισμα της γλώσσας με τον αριστοτεχνικό χειρισμό των μορφών. Με βλέμμα φιλέρευνο και λεπταίσθητο εμπρός στο ελάχιστο και το μοναδικό, με εγρήγορη διεισδυτικότητα απέναντι στα φαινόμενα της ζωής και της ιστορίας, η ποιητική του τέχνη οξύνει τη σκέψη μας και εμπλουτίζει την κατανόησή μας για τον κόσμο.»
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΜΠΥΧΝΕΡ, 2017


ιστορίαι: ονήσιλος

ΗΡΟΔΟΤΟΥ Ε, 114

να το κρανίο, εκεί ψηλά στην πύλη,
που με το πρώτο φως αρχίζει να βουίζει,
με τον και τώρα ακόμη απορημένο λίγο
μορφασμό, εκεί που ήταν το πρόσωπο.

πίσω του επί το έργον: η λεπτουργός
μηχανική του σμήνους μες στο καύκαλο,
σφιχτοπλεγμένα τα χρυσά γρανάζια
των μελισσών. γεράνια και

τουλίπες, αγριοπαπαρούνες και γλαδιόλες –
σιγά σιγά όλα να γυρνούν
μες στην τυφλή κυψέλη, ώσπου στα κοίλα πάλι
τα μελισσένια μάτια αρχίσουν να σκιρτούν.

τα αγόρια αδιαφορούν
πώς τον φωνάζαν, διακονιάρη ή βασιλιά,
σαν σκαρφαλώνουν πάνω στα ζεστά
πλιθιά προς τα ύψη, το μέλι

μέσ’ απ’ τη σκέψη του κυλά, κολλάει στα χέρια.
χορός των μελισσών, και επιτάφιος.
είχε σχεδόν μια χώρα ζωντανός.
τώρα ένα κράτος ζει μες στο κεφάλι του.Ο ΓΙΑΝ ΒΑΓΚΝΕΡ γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1971. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στη γενέτειρά του, στο Δουβλίνο και στο Βερολίνο, όπου ζει σήμερα. Το 2001 δημοσίευσε την πρώτη του ποιητική συλλογή Δοκιμή ουρανότρησης (Probebohrung im Himmel). Ακολούθησαν: Το σπουργίτι του Γκέρικε (Guerickes Sperling, 2004), Δεκαοχτώ πίτες (Achtzehn Pasteten, 2007), Αυστραλία (Australien, 2010), Όσοι μισούν τις γλαύκες μες στις σάλες. Τρεις αθέατοι (Die Eulenhasser in den Hallenhäusern. Drei Verborgene, 2012), Παραλλαγές σε νεροβάρελο (Regentonnenvariationen, 2014) και μια ανθολογία από το έργο του υπό τον τίτλο Αυτοπροσωπογραφία με σμάρι μελισσών (Selbstporträt mit Bienenschwarm. Ausgewählte Gedichte, 2001-2015, 2016)• επίσης, δύο συγκεντρωτικοί τόμοι με τα δοκίμιά του: Το σανδάλι του προφήτη (Die Sandale des Propheten, 2011) και Ο περίκλειστος χώρος (Der verschlossene Raum, 2017). Μετέφρασε Ιρλανδούς και Αμερικανούς συγγραφείς στα γερμανικά.
Τιμήθηκε με τις σημαντικότερες λογοτεχνικές διακρίσεις της γλώσσας του: το Βραβείο της Λειψίας για το καλύτερο λογοτεχνικό βιβλίο της χρονιάς το 2015 (για τη συλλογή του Παραλλαγές σε νεροβάρελο) και το Βραβείο Μπύχνερ το 2017 για το σύνολο του έργου του. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.


Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
10.30 π.μ - 16.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας