*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σκοτεινός παράδεισος


Συγγραφή: · Στράτος Πόντης
Έκδοση: Αύγουστος 2018 από "Εκδόσεις Βακχικόν"
Σελ.:242 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5286-74-3


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Τι είναι αυτό που ωθεί έναν άνθρωπο να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την άλλη άκρη του κόσμου; Οι εμπειρίες που βίωσε ή αυτές που δεν έχει ζήσει ακόμη; Προσωπικά οράματα ή ακαταμάχητη έλξη για τον κίνδυνο; Οι άνθρωποι που τον κούρασαν ή αυτοί που ακόμη δεν γνώρισε; Τα επιτεύγματα ή οι αποτυχίες του; Ίσως για τον Αδάμ να ήταν όλα αυτά μαζί.

Στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, η γνωριμία και η μετέπειτα σχέση του με την αινιγματική Εύα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις εμπειρίες που ζει ή θέλει να ζήσει.

Παρ’ όλα αυτά, οι ιστορίες του καθενός τους έχουν γραμμένες μόνο λίγες σελίδες κοινές, που στην πραγματική ζωή αντιστοιχούν σε 23 μήνες σχέσης, μέσα από εσωτερικές αναζητήσεις και συγκρούσεις, πάλη με την κατάθλιψη και την εξάρτηση από ουσίες. Σκαμπανεβάσματα πυροδοτούμενα από δημιουργικά πάθη, που κοντράρονται με ψυχικές αδυναμίες, εγκληματικές ευαισθησίες και τα οποία εντέλει καθρεφτίζουν αυτό που κανείς τους δεν παραδέχτηκε, παρά μόνο όταν ήταν πια αργά:

Όταν η Εύα συνειδητοποίησε ότι είχε παραμελήσει τον εαυτό της για χάρη των κοινωνικών της υποχρεώσεων. Κι όταν ο Αδάμ αποφάσισε να ακούσει αυτά που "ούρλιαζαν" στο κεφάλι του για καιρό.

Ο "Σκοτεινός Παράδεισος" του Στράτου Πόντη, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, είναι ένα μυθιστόρημα που αποτυπώνει τα έντονα και μοιραία ανθρώπινα πάθη, τα οποία συνήθως οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις και συνθήκες.

(2018) Το ημερολόγιο ενός ονειροπόλου, Εκδόσεις Βακχικόν

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας