*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Περί χρόνου και ποταμού - Α' τόμος


Συγγραφή: · Thomas Wolfe
Έκδοση: Οκτώβριος 2018 από "Εξάντας"
Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-6185-3700-84


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Ο Τόμας Γουλφ δημιούργησε το μοναδικό «Περί Χρόνου Και Ποταμού» γράφοντας επεισόδια, δοκίμια, ποιήματα και σημειώματα τα οποία στη συνέχεια ανέπτυξε σε πιο εκτενή σχήματα, ολοκληρώνοντας ένα τεράστιο και πολυσύνθετο, μα όχι δαιδαλώδες, πεζογράφημα.
Το 1947, όταν ζητήθηκε από τον Ουίλιαμ Φόκνερ να αναφέρει τους πιο εκλεκτούς Αμερικανούς πεζογράφους κατ’ αξιολογική σειρά, τοποθέτησε πρώτο τον Τόμας Γουλφ, για τον οποίο κάποια στιγμή έκανε το ακόλουθο σχόλιο «… ο Γουλφ προσπάθησε να καταφέρει όσο κανείς άλλος το αδιανόητο, προσπάθησε να συμπυκνώσει μέσα στη λογοτεχνία όλη την ανθρώπινη εμπειρία».
Στο εν λόγω βιβλίο, ο Γουλφ συνέπλεξε τις ισχυρές αναπαραστάσεις των εμπειριών του με τρόπο λεπτομερή και ποιητικό, τις οποίες οδήγησε σε μία δραματική, ρητορική σχεδόν, εκδίπλωση, η οποία επανειλημμένα επέστρεφε εκ νέου σε ήδη καταχωρισμένες αναπαραστάσεις, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αίσθηση μίας κυλιόμενης ανάπλασης, ένα φαινόμενο χρονικών πτυχώσεων – οι οποίες όμως κατά την εξέλιξη του βιβλίου, κατέστη προφανές πως δεν σκόπευαν σε μία παρατηρητική ή ερμηνευτική κυκλικότητα, μα στην έκθεση της ψευδαίσθησης μίας κυκλικότητας, στην αμηχανία και τη θλίψη της εφήμερης παραμονής του ανθρώπου μέσα σε αυτή – διαχωρίζοντάς την από εκείνη της αντικειμενοποιημένης ροής, η οποία επίσης λειτουργεί στο «Περί Χρόνου Και Ποταμού», την οποία εμπερικλείει μα από την οποία μένει ανεπηρέαστη.
Το «Περί Χρόνου Και Ποταμού» ήταν το πρώτο αμερικανικό μυθιστόρημα που εστίασε με τέτοιο ζήλο στην αμφισβήτηση της ικανότητας του μοντέρνου ανθρώπου να κατανοεί και να αντιλαμβάνεται δημιουργικά τον εαυτό του, ήταν το μυθιστόρημα-διέλευση από τα όρια του αμερικανικού μοντερνισμού στο τότε απροσδιόριστο ακόμη, μα υφέρπον όραμα μίας δραματικής λογοτεχνικής διαδοχής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
10.30 π.μ - 16.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας