*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μετάβαση


Συγγραφή: · Rachel Cusk
Έκδοση: Ιούνιος 2019 από "Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός"
Σελ.:247 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-01-2043-1


Θέμα: "Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"


Μετά το χωρισμό, η Φαίη, η συγγραφέας που γνωρίσαμε στο Περίγραμμα, αντιμετωπίζει την απώλεια και αποφασίζει ν’ αλλάξει την πραγματικότητά της. Μετακομίζει στο Λονδίνο με τους έφηβους γιους της και τολμά να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με ό,τι μέχρι τότε απέφευγε. Ανακαινίζει το σπίτι της, συγκρούεται με τον ένα της γιο, επανασυνδέεται με παλιούς φίλους, γνωρίζει καινούργια άτομα, συναντάει άλλους συγγραφείς και ερωτεύεται ξανά. Στη Μετάβαση βλέπουμε τον αγώνα μιας γυναίκας ν’ αγαπήσει τον εαυτό της και να πιστέψει στη ζωή.
Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί ήδη το Περίγραμμα, το πρώτο μέρος της τριλογίας με ηρωίδα τη Φαίη, ενώ ετοιμάζεται και το τρίτο μέρος, το Κύδος.


Έγραψαν:


«O αγώνας μιας γυναίκας να ξαναχτίσει τη ζωή της [. . .] Καλύτερο κι από το Περίγραμμα, το δεύτερο μέρος της τριλογίας φέρνει στο προσκήνιο τις πνευματικές και φεμινιστικές ανησυχίες της Cusk, χαρίζοντάς μας έτσι σκηνές ιδιαίτερης αναγνωστικής απόλαυσης.»
The Guardian


«Το πιο ελκυστικό από δραματουργικής άποψης μυθιστόρημα της τριλογίας της Cusk.»
New York Review of Books


«Ένα πολύ ασυνήθιστο μυθιστόρημα με ένα φαινομενικά συνηθισμένο θέμα, τις εσωτερικές καταστροφές που προκαλεί ένα διαζύγιο και ο τεμαχισμός μιας ζωής στα δύο.»
Süddeutsche Zeitung


«Μοναξιά, φόβος, πάλη: τρεις λέξεις που κυριαρχούν στον κόσμο της Φαίη μετά το διαζύγιό της. Φοβισμένη και ανήσυχη παλεύει να βρει διέξοδο από παλιά στερεότυπα και συναισθήματα και τον δρόμο της προς την ελευθερία. Μια υπέροχη περιγραφή του τεράστιου προβλήματος που λέγεται καθημερινότητα. «
Spiegel


(2020) Βαλκανική Τριλογία , Μεταίχμιο

(2019) Περίγραμμα, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(2007) Άρλινγκτον Παρκ, Τόπος

(2007) Άρλινγκτον Παρκ, Τόπος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας